5930K VS. 5820K

Performans fiyat karşılaştırması açısından Intel i7 5930K mı? Yoksa 5820K mı?

• Oy verenlerin toplamı
    22
"Sen istiyor daha fazla işlemci performansı sen almayacak o kadar çok duj."meselenin ana fikri budur. Yani bu işlemcilerin F/P değerleri aynı. Fazla ödersen fazla performans alırsın.

Yani 3 ekran kartı yada daha fazla PCI-E donanımı kullanmayacak biri için 5820K çok mantıklı.
Konuyu zıplatmış gibi olacağım ama bildiğim kadarıyla isterse 3 ekran kartı takılmak istensin 5820k'da zaten PCIe 8,8,8 olarak çalıştırılabiliyor, geriye de 4x PCIe yolumuz kalıyor. Örneğin ben Asus x99 Sabertooth'u çok beğeniyorum bu anakartın PCIe yolları da bildiğim kadarıyla 16,16,8 hızında çalışıyor böylece 5820k ile 8,8,8, olarak 3 Way Sli veya CrosfireX yapabiliyoruz ve bu durumda 5930k ile arasındaki tek fark 5930k ile 16,16,8 çalıştırabilirken bunda 8,8,8 çalıştırmış oluyoruz ki sanırım arada da hemen hemen hiç performans farkı olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca da zaten 3 ve 4 Way Sli testlerine baktığımda 3 ve 4'lü Sli'ların hiç de matah bir şey olmadığını gördüm. Yanlışım varsa düzeltin lütfen çünkü bu PCIe yollarını hakkında daha yeni yeni bilgileniyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı