5950X render için alınır mı?

Maslany

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba DDR5 sisteme geçecektim ama mevcutta olanlardan fazla değişim yapacağım için vazgeçtim. 3D render işiyle uğraşıyorum. Mevcut işlemci 5700X bunu 5950X ile değiştirsem yeter mi sizce? 5950 X Arctic 360mm sıvı soğutucu ile soğutabilir miyim yoksa bir modele mi bakmam lazım? Bir de Adata XPG 750W 80+ Gold Güç Kaynağı ile besleyebilir miyim? Ekran kartım 4070 Ti Darboğaz yaşar mıyım? Anakart ASUS ROG STRIX B550F - Ekran kartı 4070 Ti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle tabii ki performans artışı olur. Keza çekirdek sayısı artıyor, frekans değerleri değişiyor vb. Arctic Freezer ise evet soğutur ama II mi yoksa III mü? Aslında o güç kaynağı yeterli gibi ama sanki bir tık yukarısı da olsa olur gibi. Bu bileşenler ortalama 700w yakınında bir güç tüketir. ( 1 m2 ssd ve sadece sıvı soğutucu ve 2 ram olduğunu varsayarak)

Öncelikle tabii ki performans artışı olur. Keza çekirdek sayısı artıyor, frekans değerleri değişiyor vb. Arctic Freezer ise evet soğutur ama II mi yoksa III mü? Aslında o güç kaynağı yeterli gibi ama sanki bir tık yukarısı da olsa olur gibi. Bu bileşenler ortalama 700W yakınında bir güç tüketir. ( 1 M.2 SSD ve sadece sıvı soğutucu ve 2 RAM olduğunu varsayarak)

Arctic 3 hocam daha güncel diye 3 versiyonunu almayı düşündüm. Bilgisayarda su anda 2 adet 16 GB RAM takılı. 1 adet 2 TB M.2 SSD. 500 GB SSD 1 TB HDD takılı. AM4 olarak başka bir işlemci öneriniz var mı acaba?

Arctic 3 hocam daha güncel diye 3 versiyonunu almayı düşündüm. Bilgisayarda su anda 2 adet 16 GB RAM takılı. 1 adet 2 TB M.2 SSD. 500 GB SSD 1 TB HDD takılı. AM4 olarak başka bir işlemci öneriniz var mı acaba?
X3D modellere bakabilirsin işlemci olarak ama bence gerek yok gayet güçlü bir işlemci. Freezer III alınacak en iyi soğutuculardan zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı