5G artık kullanımda mı?

Geçici olarak açabilirlerdi.

Açamazlar şu an test ediyorlar. Evet, 4.5G'ye nazaran 5G genel olarak şu an daha iyi gözüküyor ama interneti daha fazla sömürecek. Zaten normalde de internet su gibi bitiyordu. Herhangi bir Avrupa ülkesine gidin, hem fiyatlar ucuz hem de internet su gibi bitmiyor.

Açamazlar şu an test ediyorlar. Evet, 4.5G'ye nazaran 5G genel olarak şu an daha iyi gözüküyor ama interneti daha fazla sömürecek. Zaten normalde de internet su gibi bitiyordu. Herhangi bir Avrupa ülkesine gidin, hem fiyatlar ucuz hem de internet su gibi bitmiyor.
Hız testi uygulaması için belki kota muafiyeti sağlarlarsa kotadan yemez, sınırsız sosyal medya da dahil zaten.

Hocam bu konuda size bir şey sormak istiyorum. Bu dediğiniz şeyi bir tanıdığım da Almanya'ya gittiğinde fark ettiğini söyledi, daha yavaş bitiyormuş. Örnek veriyorum 2 kişi olsun, biri Türkiye'de diğeri herhangi bir Avrupa ülkesinde. İkimizde instagram ya da youtube (platform fark etmez) üzerinde aynı videoları aynı kalitede izlediğimizde aynı miktarda bitmesi gerekmiyor mu? Ben burada 5mb video için neden 10mb harcıyorum da o 2.5mb harcıyor? Bu nasıl oluyor acaba?

Hocam bu konuda size bir şey sormak istiyorum. Bu dediğiniz şeyi bir tanıdığım da Almanya'ya gittiğinde fark ettiğini söyledi, daha yavaş bitiyormuş. Örnek veriyorum 2 kişi olsun, biri Türkiye'de diğeri herhangi bir Avrupa ülkesinde. İkimizde Instagram'ya da YouTube (platform fark etmez) üzerinde aynı videoları aynı kalitede izlediğimizde aynı miktarda bitmesi gerekmiyor mu? Ben burada 5MB video için neden 10 MB harcıyorum da o 2.5MB harcıyor? Bu nasıl oluyor acaba?

Operatörler sağ olsun. Altyapı ve bağlantı kalitesi yüzünden internet su gibi bitiyor. Türkiye'de sadece Turkcell iyi çekiyor. Tabii çekiyor çekmesine ama "internet su gibi bitiriyor" gerçeğini değiştirmiyor. 4 ay Türk Telekom ev interneti ile uğraştım, ping sorunu filan yaşıyordum tam 5 ay sonra sorunumu çözdüler. Parasıyla aldığımız hizmete bak. Diyecek söz yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Operatörler sağ olsun. Altyapı ve bağlantı kalitesi yüzünden internet su gibi bitiyor. Türkiye'de sadece Turkcell iyi çekiyor. Tabii çekiyor çekmesine ama "internet su gibi bitiriyor" gerçeğini değiştirmiyor. 4 ay Türk Telekom ev interneti ile uğraştım, ping sorunu filan yaşıyordum tam 5 ay sonra sorunumu çözdüler. Paramızla aldığımız hizmete bak. Diyecek söz yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam bu durum gerçek zaten ama mesela videoyu 360p de izlesek bile iki ülke arasında videolarda bitrate farkı falan mı var? Ya da onlarda normal olması gerektiği gibi giderken bizim 1mb yerine 3mb falan mı gidiyor? Ve bunun sebebi nedir?

Hocam bu durum gerçek zaten ama mesela videoyu 360p de izlesek bile iki ülke arasında videolarda bitrate farkı falan mı var? Ya da onlarda normal olması gerektiği gibi giderken bizim 1MB yerine 3MB falan mı gidiyor? Ve bunun sebebi nedir?

Dediğim gibi altyapı ve bağlantı kalitesi yüzünden internet su gibi bitiyor. Bir de codec olayı var yani veri işleme olayı. Her cihazın desteklediği codec farklı. Mesela H.264, H.265 veya AV1 gibi. Herhangi bir Avrupa ülkesi gibi saniye başına aynı MB'i harcamıyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Geri
    Yukarı