5G gerekli mi?

Windows Adam

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Bütceyi zorlayıp 5G telefon almanın manası var mı? Yenilenmiş S9 almayı düşünüyorum Teknosa'dan telefonda CAT. 18 var saniyede 1200 MB download alabiliyormuş 4.5G'de, Türkiye'ye 5G gelse tahmini hızlar ne olur?

5G önemli ama Türkiye'deki hızları ne olur bilemiyorum, 4G ilk cıktıgı zamanlardaki hızlara şu an erişemiyoruz desem yeridir.

Sen Türkiye'de 4.5G ile 100 Mbit ve üstünü alırsan dua et derim.

Bütceyi zorlayıp 5G telefon almanın manası var mı? Yenilenmiş S9 almayı düşünüyorum Teknosa'dan telefonda CAT. 18 var saniyede 1200 MB download alabiliyormuş 4.5G'de, Türkiye'ye 5G gelse tahmini hızlar ne olur?

İstanbul'da şu an sadece İstanbul Havalimanında var, diğer şehirlerimizde durum nedir bilmiyorum ancak 10 ay içerisinde İstanbul'da ufak ufak kullanıma sunulacaktır.
Uluslararası verilere göre 4G ortalama 100Mbps'e kadar hız sunuyor. 4.5G ile bunu 300Mbps'e kadar kullanıma sundular. Güzel veriler elde edildi. 5G ile ortalama 1000MBPS verilebileceğini düşünüyorum. 5G'nin gelmesiyle birlikte cihazların fiyatı artacağı için kullanıcıların tamamı satın alamayabilir. Bu yüzden kullanıcı sayısının azlığından sebep ilk başlarda 1000MBPS'in üstü kullanılabilir.

40'ı gördüm maksimum.

5G ileriye dönük olarak daha iyi ama zaten bir telefonu en fazla kaç yıl verimli kullanabiliriz ki? Galaxy S9 almak istiyorsan ve 5G yok diye kaçıyorsan yersiz bir davranış.

Bu arada Galaxy S9 iyi güzel hoş ama yaşlı telefon ve yenilenmiş cihazlarda orijinal parcalar kullanılmıyor, yenilenmiş cihaz almak yerine temiz 2.el alman daha mantıklı olur.

5G ileriye dönük olarak daha iyi ama zaten bir telefonu en fazla kaç yıl verimli kullanabiliriz ki? Galaxy S9 almak istiyorsan ve 5G yok diye kaçıyorsan yersiz bir davranış.

Bu arada Galaxy S9 iyi güzel hoş ama yaşlı telefon ve yenilenmiş cihazlarda orijinal parcalar kullanılmıyor, yenilenmiş cihaz almak yerine temiz 2.el alman daha mantıklı olur.

Güvenemiyorum sahibindene :D
Teknosa diye güvenmiştim S9 hala 349.000 AnTuTu puanı ile birçok telefondan güçlü Custom ROM yükleyince puan 410.000 oluyor iPhone X i bile geçiyot.

Güvenemiyorum sahibindene :D
Teknosa diye güvenmiştim S9 hala 349.000 AnTuTu puanı ile birçok telefondan güçlü Custom ROM yükleyince puan 410.000 oluyor iPhone X i bile geçiyot.

iPhone modellerini AnTuTu ile kıyaslama, iPhone 11 birçok telefondan AnTuTu puanına göre geride ama A13 işlemcisinin Android tarafında hala rakibi yok diyebilirim.

Teknosa'dan alman bence hata ama tek tercihin bu ise yapacak bir şey yok.

Telefon kıyaslarken Geekbench puanına göre kıyaslaman daha faydalı olur, AnTuTu seni yanıltır.

1672431667513.png

1672431686081.png

@Windows Adam iPhone X modeli saf güç konusunda S9'u tokatlamış, ama her ikisi farklı platform ve kendine göre avantaj ve dezavantajları var.

Son düzenleme:
iPhone modellerini AnTuTu ile kıyaslama, iPhone 11 birçok telefondan AnTuTu puanına göre geride ama A13 işlemcisinin Android tarafında hala rakibi yok diyebilirim.

Teknosa'dan alman bence hata ama tek tercihin bu ise yapacak bir şey yok.

Telefon kıyaslarken Geekbench puanına göre kıyaslaman daha faydalı olur, AnTuTu seni yanıltır.

Eki Görüntüle 1618590

Eki Görüntüle 1618591

@Windows Adam iPhone X modeli saf güç konusunda S9'u tokatlamış, ama her ikisi farklı platform ve kendine göre avantaj ve dezavantajları var.

Hocam iPhone fiyatlarını görünce beynim bana Breaking Bad de ki
"Where is the money skyler?" diyaloğunu hatırlatıyor 😄

Technopat Haberler

Geri
Yukarı