5GHz modem kullanmak uploadı yükseltir mi?

mrtconcon

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba.
Zyxel VMG3312-B10B marka modem kullanıyorum.
Alt yapım TurkNet. 50 Mbps'e kadar. Bakır hat hırsızlığından dolayı malum download hızım düşük 20-30 Mbps alıyorum ama asıl sıkıntım upload hızımda. Aşağıda attığım gibi çok düşük ve çok fazla pingli. Müşteri hizmetlerini aradığımda bana 2.4 GHz yerine 5 GHz modem kullanmamın sorunu çözeceğini ilettiler. Sizce fark olur mu?

1742489704150.png

Herkese merhaba.
Zyxel VMG3312-B10B marka modem kullanıyorum.
Alt yapayım TurkNet. 50 Mbps'e kadar. Bakır hat hırsızlığından dolayı malum download hızım düşük 20-30 Mbps alıyorum ama asıl sıkıntım upload hızımda. Aşağıda attığım gibi çok düşük ve çok fazla pingli. Müşteri hizmetlerini aradığımda bana 2.4 GHz yerine 5 GHz modem kullanmamın sorunu çözeceğini ilettiler. Sizce fark olur mu?

Eki Görüntüle 2450069

Onlar farklı kanallar. Birini eski cihazlar kullanır, diğerini yeni ama çok eskiyse modem, yenileyin. (örneğin: Air purifier 2.4 kullanır ama telefon 5. telefondan ikisi de olur.)

Sizce fark olur mu?
Upload hızında hiç fark olmaz. 2.4 ün daha hızlı olması bile mümkün.
Ping konusundan anlamam. 5G ping açısından daha iyi olabilir..

EK: Ethernet kablosu ile alabildiğiniz hız daha yüksek ise daha iyi bir modem aldığınızda BELKİ Wifi bağlantısında da hem download hem upload hızınız yükselebilir ancak bunun sebebi 5G desteklemesi olmaz.

Son düzenleme:
Upload hızında hiç fark olmaz. 2.4'ün daha hızlı olması bile mümkün.
Ping konusundan anlamam. 5G ping açısından daha iyi olabilir.

EK: Ethernet kablosu ile alabildiğiniz hız daha yüksek ise daha iyi bir modem aldığınızda belki Wi-Fi bağlantısında da hem download hem upload hızınız yükselebilir ancak bunun sebebi 5G desteklemesi olmaz.

Upload hızında hiç fark olmaz. 2.4'ün daha hızlı olması bile mümkün.
Ping konusundan anlamam. 5G ping açısından daha iyi olabilir.

EK: Ethernet kablosu ile alabildiğiniz hız daha yüksek ise daha iyi bir modem aldığınızda belki Wi-Fi bağlantısında da hem download hem upload hızınız yükselebilir ancak bunun sebebi 5G desteklemesi olmaz.

Benim söylediklerinizden anladığım kadarıyla anlamlı bir fark olmayacağı sanırım. Gereksiz modem masrafı yapmaya gerek yok herhalde. Bence zaten asıl sıkıntı bakır hatların mahallede çalınıp durması. Bundan dolayı da sürekli ek yapıyorlar ve kayıp çok fazla oluyor.

Benim söylediklerinizden anladığım kadarıyla anlamlı bir fark olmayacağı sanırım. Gereksiz modem masrafı yapmaya gerek yok herhalde. Bence zaten asıl sıkıntı bakır hatların mahallede çalınıp durması. Bundan dolayı da sürekli ek yapıyorlar ve kayıp çok fazla oluyor.
Bunu ethernet ile bağlanıp hızınızı ölçmeden bilemezsiniz. Ethernet ile bağlanınca hız normalse mahalledeki kablolardan kaynaklanan bir sorun yok demektir.

Bunu ethernet ile bağlanıp hızınızı ölçmeden bilemezsiniz. Ethernet ile bağlanınca hız normalse mahalledeki kablolardan kaynaklanan bir sorun yok demektir.
Bu aldığım resimdeki sonuç ethernet kablosu ile zaten. CAT 6 kablosuyla aldığım değerler böyle.

Bu aldığım resimdeki sonuç ethernet kablosu ile zaten. CAT 6 kablosuyla aldığım değerler böyle.
2.4g 5g konusu geçtiği için doğal olarak Wifi kabul edip ona göre yazdık. 2.4g-5g özelliği kablo ile bağlantı hızını HİÇ etkilemez.
Yukarıda yazılan tüm mesajları unutun.
Yeni bir modem aldığınızda hızınız kesinlikle değişmez.

EK: Ayrıca müşteri hizmetlerinin bu kadar saçmalayabileceğini hayal dahi etmemiştim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı