5G'ye bağlanınca internet çalışmıyor

ucanstay

Centipat
2.4'e baglandigimda calisiyor ama o da kopup kopup duruyor. 5G'ye baglandigimda ise bagli gozukse bile internet gelmiyor. Bunun nasıl bir çözümü olabilir, cihazla mi alakalidir yoksa Wi-Fi ile mi?

Boyle diyor ama anlamadim ben cok😟

Wi-Fi bilgisayara Ethernet'le bagli mesela hiçbir sorun olmuyor ama bir tek tablette boyle yapiyor
Bazı modemlerin Wi-Fi(kablosuz) performansı rezalet olur. Ancak ethernet(kablolu) bağlantısı genelde sorunsuzdur. Örneğin Türk Telekom'un verdiği Zyxel VMG1312 cihazlar kablosuz bağlantıda çok sorun çıkarır, rastgele kopma veya iyi çektiği halde hız kısıtlama gibi şikayetleri vardır. Benzer şekilde TP-Link TD-9970V3 cihazı da beş para etmez.

Tabletin güncel Wi-Fi teknolojilerini destekliyor. Geriye dönük olarak Wi-Fi 5 desteği de vardır. Yani sorun tabletin desteklememesi değil. Ancak tabletin Wi-Fi çipinde bir arıza varsa böyle bir kopma sorunu yaşanabilir. Benim tahminim hala modemden tarafta sorun olduğudur.

Bazı modemlerin Wi-Fi(kablosuz) performansı rezalet olur. Ancak Ethernet(kablolu) bağlantısı genelde sorunsuzdur. Örneğin Türk Telekom'un verdiği ZyXEL VMG1312 cihazlar kablosuz bağlantıda çok sorun çıkarır, rastgele kopma veya iyi çektiği halde hız kısıtlama gibi şikayetleri vardır. Benzer şekilde TP-Link TD-9970V3 cihazı da beş para etmez.

Tabletin güncel Wi-Fi teknolojilerini destekliyor. Geriye dönük olarak Wi-Fi 5 desteği de vardır. Yani sorun tabletin desteklememesi değil. Ancak tabletin Wi-Fi çipinde bir arıza varsa böyle bir kopma sorunu yaşanabilir. Benim tahminim hala modemden tarafta sorun olduğudur.

Bende oyle dusunuyorum peki nasıl cozebilirim bunu?

Bende oyle dusunuyorum peki nasıl cozebilirim bunu?
Modemi sıfırlayıp tekrar kurulum yaparak deneyebilirsin. Sorun devam ederse modemin Wi-Fi ayarlarından 5GHz bağlantıyı iptal edip, sadece 2.4GHz yayın yapacak şekilde ayarladıktan sonra tekrar denenebilir. Son çare olarak başka bir modem tedarik ederek veya mevcut modeme kabloyla bağlanacak bir access point alarak gidermeyi deneyebilirsin. Bu masrafa girmeden önce başka birisinin modemine tabletle bağlanarak test edilebilir.

Bazı modemlerin Wi-Fi(kablosuz) performansı rezalet olur. Ancak ethernet(kablolu) bağlantısı genelde sorunsuzdur. Örneğin Türk Telekom'un verdiği Zyxel VMG1312 cihazlar kablosuz bağlantıda çok sorun çıkarır, rastgele kopma veya iyi çektiği halde hız kısıtlama gibi şikayetleri vardır. Benzer şekilde TP-Link TD-9970V3 cihazı da beş para etmez.

Bencede sorun modemde ben TürkNet'in verdiği Zyxel modemi kullanıyorum elektirik kesilince ve geri gelince 20 dk falan beklemek zorunda kalıyorum internetin gelmesi için. Aynı zamanda evin belirli yerlerinde de bazı 3-5 saniyelik kopmalar oluyor onun dışında sorun yok

Modemi sıfırlayıp tekrar kurulum yaparak deneyebilirsin. Sorun devam ederse modemin Wi-Fi ayarlarından 5GHz bağlantıyı iptal edip, sadece 2.4GHz yayın yapacak şekilde ayarladıktan sonra tekrar denenebilir. Son çare olarak başka bir modem tedarik ederek veya mevcut modeme kabloyla bağlanacak bir Access Point alarak gidermeyi deneyebilirsin. Bu masrafa girmeden önce başka birisinin modemine tabletle bağlanarak test edilebilir.

Tamamdir teşekkür ederim

Bencede sorun modemde ben TurkNet'in verdiği ZyXEL modemi kullanıyorum elektrik kesilince ve geri gelince 20 dk falan beklemek zorunda kalıyorum internetin gelmesi için. Aynı zamanda evin belirli yerlerinde de bazı 3-5 saniyelik kopmalar oluyor onun dışında sorun yok

Teşekkür ederim yardimin icin

Bencede sorun modemde ben TürkNet'in verdiği Zyxel modemi kullanıyorum elektirik kesilince ve geri gelince 20 dk falan beklemek zorunda kalıyorum internetin gelmesi için. Aynı zamanda evin belirli yerlerinde de bazı 3-5 saniyelik kopmalar oluyor onun dışında sorun yok
Şu aşağıdaki iki modemi alıp da sorunsuz bağlanabilen yok gibidir. Tp-Link olanı biliyorum, ilk başta sorun çıkarmasa sonradan saçmalamaya başlıyor. ZyXEL olan daha kötü. Çoğu akrabamda, arkadaşımda vardı ve istisnasız hepsi kopma veya yavaşlıktan şikayetçiydi. Şimdi hepsine FTTH altyapı geldi ve rahatladılar. Sanıyorlarki fiber altyapı olduğu için öyle. Aslında aynı hız değerlerine sahip fiber muadili pakete geçirdiler ve onun için verdikleri uyumlu router cihaza geçtiklerinde sorunları çözüldü.

Zannedersem Türknet de aşağıdaki ZyXEL olanın aynısını veya çok benzerini veriyor. Altyapı değişikliği veya başka şirkete geçerek cihaz yenileme durumu söz konusu olmazsa yeni VDSL2 modemi almayı herkese tavsiye ediyorum. Ben aldım rahatladım.

b_zyxel-3312-b10b-1.jpg
maxresdefault.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı