5G her ne kadar hız açısından iyi olsa da 4.5G'ye göre daha fazla veri tüketeceğinden sık kullanılan sosyal medya uygulamalarının (YouTube, Netflix, Instagram, TikTok, Spotify vb.) İnternet kullanım oranları artar mı, artarsa yüzde kaçlık bir artış olur merak ediyorum?
Örneklemelerle anlatırsanız sevinirim. Mesela 20 GB veriyi YouTube için kullanan biri 5G sonrası YouTube 50 GB harcar tarzında ya da tüm uygulamalarda kullandığı veri miktarı %50 artar tarzında açıklamalar olursa sevinirim.
Son olarak 5G geçişi tarife fiyatlarına etki etmeyecek deniyor bu doğru mu? Ayrıca tarife fiyatlarına etki etmese bile önceden 50 GB veri bulunan tarife kullanan birisi 5G sonrası 200 GB belki de daha fazla miktarda veriye ihtiyacı olacak. Bu konuda da genel bir açıklama yaparsanız sevinirim.
Yeni bir şey öğrendim ama doğruluğunu bilmiyorum.
Şimdi youtube üzerinden örnek vereceğim yine mesela 4.5G ve 5G kullanan 2 kişi 1080p kalitede 1 saat video izlerse ikisinin de internet paketinden aynı miktarda GB azalıyormuş. Bu diğer uygulamalar iiçn de geçerliymiş. Eğer bu doğruysa neden herkes veri kullanımı artacak paketler pahalılaşmasa bile daha yüksek verili paketler almak zorunda kalacaz gibi şeyler söylüyorlar?
@Hlina hocam bu konuda bilginiz var mı yada bilgisi olan birini tanıyor musunuz?