Hocam size tavsiyem adaptör yerine trafolardan almanız. Öncelikle 3 metrelikte toplam 90 adet LED var. Onun için 5V 5a yeterli gelecektir.
Diğer 5 metrede de toplam 350 LED var ve bu hayli fazla güç ister diyebilirim. Bir uçtan 5V 20, ortadan veya diğer uçtan da 5V 10a bir trafo gerekecektir diye tahmin ediyorum. Ayrıca beyazı açtıktan sonra biraz da parlaklığı kısın. Yani %80 %70 gibi bir parlaklık az bir ışık kaybıyla tüm LED'leri daha beyaz yakacaktır. Mümkünse 5 metreliğe sonran değil de 3. metrede araya ekleyerek yapın 10a adaptörü.
Geçen gün yeni nano leaf için bunu aldım:
5V 10A 50W Metal Kasa Adaptör en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
www.n11.com
3 metrelik diğer aydınlatmam için de şunu:
Powermaster Pm-16007 5 Volt - 20 Amper - 100 Watt Metal Kalın Kasa Adaptör (p10 Paneller Için) yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
www.trendyol.com
Hatta 5V 20a olan adaptörde aslında 2 ayrı güç çıkışı var + ve - olarak. Bir grubu kontrolcüye taktım, diğer grubu da şeridin ortasına bağladım. Daha eşit bir dağılım oldu. 3 Metre'de bu adaptör yetse de 5 metre için senin baştan ortadan ve sonra besleme yapman çok daha iyi olacaktır.
Ayrıca kontrolcü olarka size şunu öneririm, 230 TL + kargo ücretine raümen piyasadaki tüm kontrolcülerin içinden geçer. Çünkü güncellenebilen çok kapsamlı bir cihaz. Hatta LED'leri tamamen grup grup istediğin kadar bölüp ayar verebiliyorsun nano leaf aydınlatmalarda olduğu gibi. Ben sağımda bulunan petek lambadaki tüm petekleri ayrı olarka programladım. Müthiş efektleri oluyor:
eminelektronik.com
Aslında güzel bir Arduino devresi ve PC'ye Micro USB ile bağlayarak Wled'in sitesinden browser ile içine en güncel yazılımı basitçe atıp aynı şekilde hemen Wi-Fi ayarını da yaparak kullanıma hazır hale getirebiliyorsun. Ben 3 tane kullanıyorum her birini ayrı ayrı trafolara bağlayarak. Ama yine de tam beyazda bazı sararmalar olsa da %80 parlaklıkta hepsi bembeyaz oluyor.
Eki Görüntüle 2591769