5V RGB şerit LED için güç kaynağı önerisi

Yapay zekada Deepseek ile ChatGPT bile ayrı ayrı şeyler söylüyor. Ben birebir deneyimlediğim için tüm ledlere 40A yetecektir diye düşünüyorum. Ama ne kadar amper olurs aolsun ARGB ledler nedense led sonlarına doğru hep güçsüzleşiyor. Yani mesela o 40'a yı en baştan dahi verseniz sadece, tüm ledi baştan sonra bembeyaz yapması gerekirlen yapmıyor. Sizin kontrolcünüzün üerinde de 6A ibaresi var. Yani siz kontrolcüye 40A bile verseniz o lede 6A veriyor sanırım. O nedenle bir orta bir de sonran 2 ayrı yerde güç beslemesi yapmanız şart.

Yapay zekada DeepSeek ile ChatGPT bile ayrı ayrı şeyler söylüyor. Ben birebir deneyimlediğim için tüm LED'lere 40a yetecektir diye düşünüyorum. Ama ne kadar amper olurs aolsun ARGB LED'ler nedense LED sonlarına doğru hep güçsüzleşiyor. Yani mesela o 40'a yı en baştan dahi verseniz sadece, tüm LED'i baştan sonra bembeyaz yapması gerekirlen yapmıyor. Sizin kontrolcünüzün üerinde de 6A ibaresi var. Yani siz kontrolcüye 40a bile verseniz o LED'e 6A veriyor sanırım. O nedenle bir orta bir de sonran 2 ayrı yerde güç beslemesi yapmanız şart.

Ben zaten bu patlayan adaptörü kullanırken kontrolcü Wi-Fi'ya bağlanmıyor diye kafayı yiyiyordum GPT ile çözdüm işi. LED ağır geldiği için kontrolcünün gücü kesiliyormuş bu yüzden kontrolcünün Wi-Fi kartı çalışamıyordu. LED'i çıkartıyordum kontrolcü Wi-Fi'ya sıkıntısız bağlanıyordu LED'i takınca tepki vermiyordu. Bende gittim direk adaptörden 5V altım LED'in artı bacağına taktım kontrolcünün çıkışını kullanmadım. Kontrolcüden gnd ve renk pinlerini LED'e bağladım. Böyle yapınca kontrolcüyü ayrı LED'i ayrı beslediğim için kontrolcü sıkıntısız çalışmaya başlamıştı. Yani yine aynı düzen yaparım direk trafonun artısını LED'e ayrı kontrolcüye ayrı veririm 40a beslemiş olurum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-10-22 saat 13.10.35_e39f2244.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-10-22 saat 13.10.35_e39f2244.jpg
    53,1 KB · Görüntüleme: 4

Technopat Haberler

Geri
Yukarı