Ya 4 kanal 5V röle ya da 2 kanal 12V alabilirim. Hangisini tercih etmeliyim?
@cengover_ekin
@SideWinder
@cengover_ekin
@SideWinder
Sağ olun hocam. Bazıları yetersiz falan demiş ampül için.
Hocam ek olarak şu modülü önerir misiniz?Kim dediyse yanlış demiş. Oradaki 5V/12V farkı, röleyi nasıl kontrol etmek istediğinle alakalı.
Eğer röleyi Arduino gibi geliştirme kartları ile kontrol edeceksen, 5V almalısın.
Nasıl bakacağım hocam? Açıkçası ben röle için şuan çoğu bilgiyi bilmiyorum sadece ampul yakacağım başlangıç olarak.Mains (AC) voltajı kontrol edeceksen rölenin kaldırabileceği max akım değerine de bakman gerekiyor.
Hocam şu anlık bütçe olmadığı için daha sonra alacağım bunu, teşekkürler.Hayır, önermem.
Bu geliştirme kartını öneririm:
![]()
NodeMCU V3 ESP8266 ESP-12E Geliştirme Kartı - CP2102 Satın Al
NodeMCU V3 ESP8266 ESP-12E Geliştirme Kartı - CP2102 en iyi fiyatla Robotistan'da! Aynı gün kargo ve taksit imkanlarıyla hemen satın alın!www.robotistan.com
Hocam şu anlık bütçe olmadığı için daha sonra alacağım bunu, teşekkürler.
@SideWinder hocam röleye lambayı nasıl bağlayacağım?
Hocam yalıtım olmadığı zaman ne oluyor? Ayrıca akıma kapılırsam hasar verir mı?Bağlarken çok dikkatli olmalısın. Ayrıca röle modülünün altında da yalıtım yoktur büyük ihtimalle. Ona da dikkat etmelisin.
Bu diagrama göre, Normally Closed şemasına göre bağlayabilirsin.
Eki Görüntüle 797087
Hocam yalıtım olmadığı zaman ne oluyor?
Ayrıca akıma kapılırsam hasar verir mı?
Gözüm korktu hocam.Yalıtım yok, altı açık. Yani PCB üstündeki lehimler tamemen oratada.
Ölürsün.
Gözüm korktu hocam.
Hocam peki elektrik çarpma nasıl olabilir? Yani röleyi nasıl kullanırsam elektrik çarpar?Korksun bence de.AC elektriğin şakası yoktur.
Ampul bağlayacağın yere yani 220V geçen yere dokunursan çarpılırsın.Hocam peki elektrik çarpma nasıl olabilir? Yani röleyi nasıl kullanırsam elektrik çarpar?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.