6.000-8.000 TL'ye DDR4 sistem toplama önerisi

Bütçe
6000-8000
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 10 yıldır DDR3 sistem kullanıyorum ama artık bazı güncel oyunlarda ve Outlook kullanımında, web kullanımında bile sorun yapmaya başladı.
Genel olarak 2.el malzeme alacağım o yüzden az bütçe ile düzgün bir DDR4 sistem toplamayı düşünüyorum.
Bu parçaları değiştireceğim;
MSI H97 Gaming 3 anakart.
i7 4790 INTEL işlemci
James Donkey 240GB SSD.
4x4 (16 GB) RAM.

Sadece ekran kartım, kasa ve PSU sabit kalacak. Sizce fiyat performans olarak nasıl bir güncelleme yapabilirim? Orta sınıf-giriş sınıf anakartlar arasında çok fark var mıdır? SSD alırken neye dikkat etmeliyim? İsterseniz 0 fiyatlarını da atabilirsiniz ürünlerin, ben araştırıp 2.el versiyonlarını bulurum.

Ekran kartım: rx 6700XT

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:

Şöyle bir sistem düşündüm, ne yazık ki biraz bütçenizi aştı (121,10TL)

• Fan ihtiyacı olduğu için işlemciyi Ryzen 5 5600 Tray seçmek yerine Ryzen 5 5500 stok fanlı seçmeyi uygun gördüm.
• Anakart'ı seçebildiğim en ucuz kartı seçmek durumunda kaldım. Fazladan 400TL yukarı çıkabilirseniz Asus Prime B450M-K II modeline yükseltmenizi tavsiye edebilirim.
• Ramler 2x8GB olmak üzere 16GB seçtim. Özellikle web kullanımında sorun yaşamamanız için bütçenin bir kısmını burada kullandım.
• Depolama için James Donkey'in 3200MB\sn yazma 3000MB\sn okuma hızlı 512GB SSD'sini ekledim.

Belki ikinci ele yönelirsiniz, ancak bu tarz birkaç parçayı taksitle ödemek de alım gücünüzü rahatlatabilir. Yine ikinci elde bütçenizi aynı tutup işlemci gibi parçaların modelini yükselme şansınız olacaktır.

Parça listesi aşağıdaki gibi oldu.
1730143618667.png

değiştirmek istediğiniz olursa tartışabiliriz.

iyi forumlar

Şöyle bir sistem düşündüm, ne yazık ki biraz bütçenizi aştı (121,10TL)

• Fan ihtiyacı olduğu için işlemciyi Ryzen 5 5600 Tray seçmek yerine Ryzen 5 5500 stok fanlı seçmeyi uygun gördüm.
• Anakart'ı seçebildiğim en ucuz kartı seçmek durumunda kaldım. Fazladan 400TL yukarı çıkabilirseniz Asus Prime B450M-K II modeline yükseltmenizi tavsiye edebilirim.
• Ramler 2x8GB olmak üzere 16GB seçtim. Özellikle web kullanımında sorun yaşamamanız için bütçenin bir kısmını burada kullandım.
• Depolama için James Donkey'in 3200MB\sn yazma 3000MB\sn okuma hızlı 512GB SSD'sini ekledim.

Parça listesi aşağıdaki gibi oldu.
Eki Görüntüle 2339417

değiştirmek istediğiniz olursa tartışabiliriz.

iyi forumlar
Hocam elinize sağlık, fan konusunda sorun olmayacaktır elimde indirim kuponu var onunla thermalright assasing king tarzında bir soğutucu alacağım zaten. İşlemci olarak ben de 5600 düşünüyorum, diğer yazdıklarınızı da inceleyeceğim. Zaten çoğunu 2.el tarzında almaya çalışacağım için daha uyguna gelecektir teşekkürler. Anakart konusunda Asusu daha ön planda tutmaya çalışacağım.

İşlemci olarak ryzen 5600 ve klasik bir ddr4 ram alacağım. Buradaki asıl sorun düzgün bir ANAKART seçmek. SSD-RAM-İŞLEMCİ kolay, sadece bunlar için kaliteli bir Anakart gerekli arkadaşlar.

Son düzenleme:
Ryzen 5 5600 ve DDR4 ramlerden sonra anakart için bütçeniz ne kadar kaldı?
Metehan hocam piyasayı şöyle bir baktım. Açıkcası 2.el bir 5600 ve ddr4 16gb ram alacağım. Bu yüzden anakarta düzgün bir bütçe ayırabilirim. Hatta anakartı da 2.el veya amazon üzerinden taksitli alma yoluna vs gidebilirim. Anakart için 4k rahatlıkla ayırabilirim. Girişten ziyade orta-üst seviye bir anakart istiyorum. Zaten 2.el üzerinden gideceğim için ucuza orta-üst seviye anakartlar bulabilirim gibi geldi. Sadece MSI-ASUS-GIGABYTE vs derken çok fazla orta-üst seviye B segmenti anakart var seçim yapamadım adam akıllı.

Buradaki olay şu, 2 tane M.2 SSD kullanmak istiyorum ne olur ne olmaz diye, üstelik ekran kartım da PCI 4.0 destekli olduğu için o slotuda aktif kullanmak istiyorum. İleride SSD alırım yer yetmez soket yüzünden hızını kullanamam vs tarzında baş ağrısı çekmek istemiyorum. Zaten eski parçaları da satacağım için biraz absorbe ederler diye düşünüyorum verdiğim farkı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı