6.000 TL GTX 1080 sistem toplama

Sıkıntı çıkarmaz yahu. Şöyle düşün, çok kaliteli bir arabaya bineceğine, oldukça kaliteli bir arabaya bineceksin. (Oyun anlamında) Yayın ve render olarak bu durumun tam tersini yaşayacaksın.

Hocam anladığım kadarıyla daha iyi oyun için iyi fakat render ve yayın için yetersiz mi diyorsun? (Lütfen daha açıklayıcı yazardanız çok mutlu olurum. [emoji1])

GTX 1070 alırsan daha düşük oyun performansı, ama GTX 1070 alırsan R7 1700 de alabileceksin ya; daha iyi yayın ve render performansı bu sefer. Yani oyun performansı azalıyor (yine iyi ama) ama render ve yayın performansı artıyor. Bunun için yeni konu açın lütfen, daha fazla soru soracaksanız. Konunun sahibi siz değilsiniz.

Anladım hocam. Peki 1060 taksam bu sisteme ne gibi sonuçlar alırım? Artan azalan olur mu?

Ekran kartından kısman seni hem oyunlarda hemde yapacaksan yayıncılıkta zora sokar. Ekran kartı bilgisayardaki oyun amaçlı en değerli parçadır, ondan kısmak yerine o odaklı dizmek daha mantıklıdır.R5 1600 oyunlar için gayet kalitelidir lakin render konusunda R7 1700 ile yarışamaz, oyun bakımından taş çatlasa 10 FPS girer aralarına tahminimce.

Anladım. MSI 1070 alacağım büyük ihtimalle zaten geri kalan parçaları az çok tahmin etmişsinizdir. 6500₺ gibi bir bütçe yeterli olur sanıyorum.

Oyun için ryzen serisi alınmaz. Testlerde ryzen 1800x ile i7 7700k oyun konusunda kapıştığında i7 kazanıyor. Render konusunda Ryzen kazanıyor seçim senin. Ona göre sistemini topla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…