6.000 TL GTX 1080 sistem toplama

Kısılacak ilk parça görece kullandıktan sonra sıkılıp değiştirebileceğin kasa olur. Kasa varken 1080 için işlemci ve SSD'den kısılmamalıdır. En kaliteli kasayıda alsan 3 sene sonra bir değişiklik yapasın gelir. İşlemci güçlüyse değiştirmeni gerektirecek bir durum olmaz. SSD'yi ise aldıysan hiç değiştirmezsin. SLI düşüncen yoksa eğer X370 anakartı da B350 anakart ile değiştirebilirsin. Aynı şekilde 3000MHZ RAM'de alsan AMP özelliğiyle 3200MHZ çalıştırabileceğinden daha hesaplı RAM'de alabilirsin.

Son düzenleme:
İntelin çoğu oyunda kazanması mantıklı çünkü oyunların çoğu hatta hepsi tekli çekirdek kullanıyor. Ben oyun + video olarak kullanacağım için bana Ryzen lazım çoklu çekirdek performansta Ryzen bu yüzden iyi.

İntel tekli çekirdekte üstün olduğu için önde. O da 1080p de sadece. 2k ve 4k da oyun grafik kartına daha çok yüklendiği için eşitler. Şöyle bi durum var, İntel tekli çekirdek performansı önde olduğu için 1080p de daha fazla performans veriyor fakat CPU kullanımları %60, %70, %80 civarlarında dolaşıyor sürekli. Fakat Ryzen' de saf işlemci gücü olarak önde olduğu için CPU kullanımları %35, %40 civarında geziyor. 2k ve 4k da eşitler zaten. Fakat iş yayın, montaj, render gibi işlere gelince Ryzen çok fark atıyor. Çünkü işlemci gücü ve çoklu çekirdek avantajı var. Normal kullanımda da Ryzen çok fark atıyor. İleride de ekran kartını güncellemek isterseniz Ryzen güçlü olduğu için darboğaz yapmayacaktır.

Hocam bu sisteme r7 1700 taksam ekran kartını düşürüp 1060-1070 yapsam nasıl bir performans alırım.
Güzel performans verir. Öyle bir sistem düşünüyorsanız benim yukardaki sistem idealdir.

Ceza almıştım cevap yazamadım. Şimdi bütün yorumları okuyorum.

Son düzenleme:
Bütçeni arttırabiliyor musun? Sistemimi beğendin mi?
Sizin dizdiğiniz sistemi dün gece bende kendime dizdim. Çok beğendim ama anakart olarak msi x370 gaming pro carbon almayı düşünüyorum. B350 tomahawk ile ne kadar farkı var onu araştırdım biraz. Ben am4 soketi uzun zaman kullanacağımdan vede başka özelliklerden ötürü x370 alacağım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı