6.000 TL'ye kadar monitör önerisi

Uzun araştırmalar sonucu AOC 24G42e tercih ettim. Eğer stokta olsaydı MSI 256F tercih edecektim. Bu iki modelden birini tercih et bence.

Vallahi hocam ben AOC'u alacağım gibi ama ayrı stant kullanmak için uygun gibi gelmedi bilemiyorum o yüzden onun dışında fiyatının en iyisi gibi.

AOC'un kendi sitesinde VESA desteğinin olduğunu yazmışlar.

ASUS iyi değil. Kötü de değil orta seviye bir monitör. Fiyatına göre bir alanda çok iyi olmasını beklerdim en azından. Her şeyi ortalama yapıyor. AOC ise hem yüksek renk gamutu hem de yüksek kontrast oranı sunuyor. 2 yıllık nispeten eski ve sunduğu değerler bakımından geride olan bir monitör yerine yeni çıkmış ve daha iyi görüntü kalitesine sahip modeli almak daha mantıklı.

ASUS'un renk gamutu ölçümü;

AOC'un renk gamutu ölçümü;

Kontrast AOC'ta 1500:1 çıkıyor. ASUS'ta ise 1070:1 çıkıyor. AOC parlaklık olarak 300CD çıkıyor. ASUS ise bir incelemede 295CD diğer incelemede 335CD çıkıyor.

Renk gamutu ve kontrast bakımından AOC ezmiş.

Son düzenleme:
AOC da kullanıyorum ASUS da. ASUS'un IPS paneli var mı bilmiyorum ancak TN paneli aşırı standart bir görünüme sahip. Sadece iş için çok ideal olabilir. Tabii kullandığım model vg 248. AOC ise oyunlarda filmlerde çok daha keyifli. HDR desteği de var. ASUS almayın bence.

Sağolun hocam çok büyüksünüz

Rica ederim, yardımcı olduysam ne mutlu bana.

Hocam benim başka seçeneğim yok maalesef sizde çok iyi biliyorsunuz elimde orta monitor olarak tek ASUS kaldı yoksa uzun bir süre monitor alamayacağım. AOC Hepsiburada'da var ancak satıcı bilinmedik ve fiyatı 7000₺

Şimdi ASUS da şöyle bende fiyatını hak etmediğini biliyorum fakat AOC güvenilir bir satıcı olsa 7000₺'yi bile gözden çıkarabilirdim. O açıdan 6000₺ ye hem güvenilir bir satıcı hem de kronik bir sorunu olmayan model almak cazip geliyor. Yine de sizden ricam son kez Hepsiburada'dan filtrelerde satıcı olarak Hepsiburada ve beta Plus teknoloji yi seçip benim için aratmanız olacaktır. R24e ve ASUS dışında başka seçeneğim yok gibi. @bluerr

R24e iki incelemede de ASUS'tan renk gamutu olarak daha iyi çıkıyor. Tepki süreleri benzer seviyede. Kontrast olarak bir incelemede Lenovo daha iyi çıkarken diğerinde ASUS daha iyi çıkmış. Parlaklıkta Lenovo bir incelemede 237CD diğerinde 290CD çıkmış. ASUS ise 295CD ve 335CD çıkıyordu yani ASUS önde. Daha canlı renkler, pivot ve yükseklik ayarı için Lenovo tercih edebilirsiniz. Parlaklık için ASUS genel olarak daha iyi gözüküyor. Panel piyangosuna da denk gelebilirsiniz.

İkisinden de kesinlikle memnun kalırsınız diyemiyorum. İhtiyacınıza göre tercih yapabilirsiniz. 237CD'nin oldukça düşük olduğunu belirtmekte fayda var.

Hocam siz ne derseniz onu yapacağım. İkisi de çok iyi değil biliyorum ama fakat işimi görmesi yeterli benim için. İkisi arasından hangisini tercih etmem lazım size göre? Hangisi bir tık daha önde ve herhangi kronik sıkıntısı olmaması benim için önemli. Şunu alırsanız daha iyi olur dediğinizi alacağım aradaki fiyat farkı 1K ASUS daha pahalı. Siz ne dersiniz ikisi arasından?

Ghosting vs olmaması benim için önemli hocam.

Hem hikaye hem de FPS shooter oynuyorum biliyorsunuz zaten ona göre tercih yapacağım.

@bluerr hocam ikisi arasından cidden çok kararsız kaldım. Karar veremiyorum son kez yardımcı olur musunuz? Hangisi bir tık daha önde olur sizce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…