6+2 Pin PSU ile 8+6 Pin Ekran Kartı Uyumu

omerx6

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, başlıkta geçtiği gibi 600W PSU'mda 6 pin artı 2 pin kablo çıkışı var. Bu konuda fazla bir bilgim olmadığı için sormak istiyorum. yeni alacağım ekran kartı 8 pin artı 6 pin girişli kablo değiştirilir mi yoksa PSU kapasitesi bu kadar mı? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci bir 6+2 PCIe kablo yoksa eğer, güç kaynağınız bu denli güç tüketiminde bulunacak kartlara göre dizayn edilmemiş demektir. :) Molex-pcie tarzında dönüştürücüler alıp ikinci 6 pin olarak kullanabilirsiniz ama önermem. Bu yüzden ya kartı yanan, ya da dönüştürücüsü yanıp kalbi ağzına gelen çok insan gördüm.

İyisi mi siz normal 6 ya da 8 pin gerektiren bir kart bakının. Veyahut güç kaynağınızı değiştirin.

Fakat şöyle bir tecrübe de var, bazı kartlar sadece 6 ya da 8 pin ile de çalışabiliyor, öbür pine sadece overclock için ihtiyaç duyabiliyor. Ama bazı kartlar da, illaki o ikinci pine de takılacak diye diretiyor. Belki kartınıza özel bir araştırma yaparak bu konuda bilgi edinebilirsiniz. Elbette deneme yanılmaya bırakmamak gerek işi.

Dostum PSU marka modelinizi belirtirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. 600W PSU eğer 8+6 güç girişini kaldıramıyorsa zaten o tam 600W veremiyor olabilir. 8+6 dan çekeceği en fazla 250W olacaktır çoğu güncel ekran kartının üst segment modellerinin çektiği güç, yani 600W PSU buna fazlası ile yetecektir.

PSU markası Xigmatek calibre XCP-A600 ayrıca iki tane 6 PİN +2 PİN varmış yeni baktım. Toplamda 16 pin yapıyor. Almayı düşündüğüm Sapphire nitro plus AMD radeon RX 570 8GB ekran kartının çıkışı 8 PİN + 6 PİN toplam 14 pin yapıyor sitesinde 6 PİN yanına opsiyonel yazmışlar. İki durum için de bilgilendirir misiniz ne yapmam gerekiyor? Şimdiden teşekkürler.

Eğer güç kaynağınızın iki tane 6+2lik pini varsa, biri 6 biri 8 olacak şekilde ekran kartınıza takabilirsiniz.

Opsiyonel yazdıklarından ötürü, sadece 8 pin takarak kullanabilirsiniz.

Benim dediğim gibi, ekstra 6 pin, ekstra overclock, voltaj ve güç çekmesi için yapılmış demek ki. Ben şüpheyle yaklaştım çünkü Nvidia tarafında MSI'ın 6+8 pin isteyen Gaming X sürümleri hep iki pinin de takılmasını talep ediyordu.

Hasbelkader, güç kaynağını yeni mi aldınız yoksa çok önce mi aldınız? Xigmatek pek kalitesiyle bilinen bir marka olmadığı gibi, pek de kalitesiyle bilinen bir ürün serisi değildi XCP. Eğer yeniyse, kullanın ama eski ve üstünden yıllar geçmiş bir PSU ise ben yeni ve modern bir PSU'ya geçmenizi tavsiye ederdim.

Eğer güç kaynağınızın iki tane 6+2lik pini varsa, biri 6 biri 8 olacak şekilde ekran kartınıza takabilirsiniz.

Opsiyonel yazdıklarından ötürü, sadece 8 pin takarak kullanabilirsiniz.

Benim dediğim gibi, ekstra 6 pin, ekstra overclock, voltaj ve güç çekmesi için yapılmış demek ki. Ben şüpheyle yaklaştım çünkü Nvidia tarafında MSI'ın 6+8 pin isteyen Gaming X sürümleri hep iki pinin de takılmasını talep ediyordu.

Hasbelkader, güç kaynağını yeni mi aldınız yoksa çok önce mi aldınız? Xigmatek pek kalitesiyle bilinen bir marka olmadığı gibi, pek de kalitesiyle bilinen bir ürün serisi değildi XCP. Eğer yeniyse, kullanın ama eski ve üstünden yıllar geçmiş bir PSU ise ben yeni ve modern bir PSU'ya geçmenizi tavsiye ederdim.
PSU eski 2013 yılında almıştım. Şimdiye kadar bi sıkıntı çıkarma dı çok şükür memnunum. İşimi görmez mi ne gibi sıkıntılar doğurur. Sıkıntı yaptığını nasıl anlarım.

PSU eski 2013 yılında almıştım. Şimdiye kadar bi sıkıntı çıkarma dı çok şükür memnunum. İşimi görmez mi ne gibi sıkıntılar doğurur. Sıkıntı yaptığını nasıl anlarım.
Vallahi bu konuda sözü daha yetkin ve tecrübeli abilere bırakmak istiyorum. Ama kanımca size fazla bile hizmet etmiş. Yeni ve taze bir karta geçiş yapıyorsunuz, beraberinde yeni ve modern bir PSU'ya da geçmenizi tavsiye ederim.

Patlayabilir, çatlayabilir, belki sisteme de zarar verebilir. Net bir şey diyemem. Ama pek sağlıklı olacağını sanmıyorum.

Konu epey güç tüketen RX serisi kartları olunca, korkuyorum. :)

@omerx6 Dostum 6+2 kafanı karıştırmasın "opsiyonel" demesinin asıl sebebi +2 deki pinlerin birbirine çentik ile geçmeli olmasından kaynaklı. Ekran kartın tek 6 pin güç girişi istiyor ise +2 deki pini bağlantıdan ayırabilmeniz için. Senin istediğin ekran kartı 8+6 istediği için; 1 tanesini 8 olarak diğerini ise 6 olarak kullanacaksın (8 pini 6 pine çevirmek için çentiğinden çıkartmanız kafi olacaktır). Sizin güç kaynağınız kötü bir güç kaynağı değil 80+ sertifikalı bir güç kaynağı ve Xigmatek Türkiye'de yaygın olmasa da eski markalardan, sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı