6+2 Pin Sorunu

yagmura17

Centipat
Merhaba RX580 Nitro+ 4 GB modelinden aldım. Satın aldığım PSU 6+2 imiş. RX580'de ise 6 ve 8 pin var. Ne yapmam gerekiyor? 6+2'yi 8 pin olarak takabiliyor muyum direkt?
Yoksa 6 tanesini 6 olan kısıma 2 tane olan 8'e falan mı takmalıyım?
Hiç bilmiyorum, teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek 8 bağlasan da yeterli gelir. Ekstra bir sorum olacaktı, 2. el 900 TL civarına satılanlardan mı aldınız?
Evet hocam 900 e aldım fakat 3 aylık daha. Çok kullanmamış. Kutu fatura garantisi vs. vardı
PSU’da 6+2 pinden kaç adet var?
Daha gelmedi ama açıklamasında 6+2 pim ile gelir diyor. Yani 1 tane sanırım

Sadece 8 pini (6+2) bağlayabilirsin hocam fakat ağır yük altında besleme yetersiz kaldığı için kart kendini kapatabilir. 6 pin girişi boş kalacağı için orayı dönüştürücü ile doldurabilirsin. Hepsiburada tarzı sitelerin arama kısmına Molex to 6 pin veyahut SATA to 6 pin şeklinde arama yaparsan dediğim dönüştürücüyü bulabilirsin. Bu dönüştürücü ile SATA veyahut Molex güç girişini ekran kartı için gerekli olan güç girişine dönüştürebilirsin.

Örnek ürün;
https://www.hepsiburada.com/alfais-4582-15-pin-sata-to-6-pin-ekran-karti-power-anakart-guc-kablosu-p-HBV00000BJA22

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…