6+2 Pin Sorunu

yagmura17

Centipat
Merhaba RX580 Nitro+ 4 GB modelinden aldım. Satın aldığım PSU 6+2 imiş. RX580'de ise 6 ve 8 pin var. Ne yapmam gerekiyor? 6+2'yi 8 pin olarak takabiliyor muyum direkt?
Yoksa 6 tanesini 6 olan kısıma 2 tane olan 8'e falan mı takmalıyım?
Hiç bilmiyorum, teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek 8 bağlasan da yeterli gelir. Ekstra bir sorum olacaktı, 2. el 900 TL civarına satılanlardan mı aldınız?
Evet hocam 900 e aldım fakat 3 aylık daha. Çok kullanmamış. Kutu fatura garantisi vs. vardı
PSU’da 6+2 pinden kaç adet var?
Daha gelmedi ama açıklamasında 6+2 pim ile gelir diyor. Yani 1 tane sanırım

Sadece 8 pini (6+2) bağlayabilirsin hocam fakat ağır yük altında besleme yetersiz kaldığı için kart kendini kapatabilir. 6 pin girişi boş kalacağı için orayı dönüştürücü ile doldurabilirsin. Hepsiburada tarzı sitelerin arama kısmına Molex to 6 pin veyahut SATA to 6 pin şeklinde arama yaparsan dediğim dönüştürücüyü bulabilirsin. Bu dönüştürücü ile SATA veyahut Molex güç girişini ekran kartı için gerekli olan güç girişine dönüştürebilirsin.

Örnek ürün;
https://www.hepsiburada.com/alfais-4582-15-pin-sata-to-6-pin-ekran-karti-power-anakart-guc-kablosu-p-HBV00000BJA22

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı