6-7 yıllık laptop ne yapılmalı?

Promos

Hectopat
Selam arkadaşlar, benim laptopum Roblox'ta drop yiyen bazen mavi ekran veren Chrome'u 1 2 dakikada açan (ciddiyim) bir laptop. başlıktaki gibi laptopum 6 7 yaşında babam bana ben onu 3 4 sene kullandım sana ne oluyor falan diyor. geçenlerde laptop açılmıyordu klavye bozuktu tamirciye götürdük RAM 4 GB olduğu için RAM düşündüm bir de SSD ama babam dedi ki ya RAM'ya SSD dedi ben de RAM dedim. oyun oynamak istiyordum arkadaşlarımı sadece izleyip dinliyordum götürdük 2-3 ay gelmedi adam parça beklemiş malum laptop eski anakart tipi benden yaşlı işlemci 2 çekirdekli 2.40 GHz Turbo'yla 2.60 GHz ekran kartı 2 GB ama antika bir ekran kartı, üstelik PC gelince RAM'de takılamamış çünkü MHz değerleri farklıymış ve 1 2 ay daha bekleyip 8 GB olacak ama SSD bile yok fakat babama gelirsek DDR4 SSD'li i5 laptopu var üstelik iş yerinde bir tık daha aşağıda bir sistem daha var geçende mobilya aldılar tabii ben aylardır laptop istiyorum alamayız dediler mobilya almadan önce alabilirlerdi ama onlar 20 30 bin liralık masraf yapmayı tercih ettiler daha sonra alamayız diyorlar. çalış diyenler 300 500 TL ile ben nasıl çalışayım? Win 8.1 veya Linux kur diyenler kötü gözüküyor Windows 10 11'e alışığım bu bilgisayarla zooma giremiyorum geçende öğretmenimin bilgisayarı yavaşlamış kendi laptopuma yaptığım şeyi söyledim uçtu seninki neden bu kadar yavaş diyor her seferinde telefonum falan olsa hadi neyse vardı babam inatla vermedi ve çantasındayken ekrana 1500 TL'lik masraf çıktı (alt seviye malzemeyle 600 TL) ne yapayım sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
O laptop ölmüş en iyi ihtimalle sat biraz bekle ve yeni laptop al. Olmazsa satıp ve indirimleri kovalayıp yeni bir sistem kurabilirsin kendine. SSD hem hızlandırır ve hafıza konusunda senin için daha iyi olabilir. Eski bilgisayarların tamiri hem pahalı oluyor hemde artık zor bulunuyor. Sadece tavsiye

Bencede sat biraz para biriktirmeye çalış sonra ikinci elden ucuza sistem topla.

12 yıllık laptopa sahibim. Windows ve Brave'nin açılmasını 10 saniye bile sürmüyor. Senin yapman gereken SSD alıp debloat yapılmış Windows 10 kurmak.
Bilgisayarı Windows 10'u sorunsuz kaldırıp hızlana bilir mi SSD taksa bile?

SSD takıp yükleme süreleri azaltabilir. Ama konu sahibi bilgisayarının tam hakkını veremiyor gibi gözüküyor. 120 FPS alacağın oyunda 40 FPS almak misal.
SSD konusunu bende söyledim ama win10 sıkıntı olur gibime geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…