6 adet fan anakarta bağlanır mı?

ismailkirbaz

Hectopat
Daha fazla  
Prime H610M-K D4 ARGB anakarta CHA_FAN yuvasından 6 adet 12v 0.13a Rainbow fan bağlarsam sıkıntı olur mu? Düz hesap 9.36 wat yapıyor. Çok mu fazla olur deneyen ya da bilen birileri cevaplarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun olmaz bence ama yine de fanlarınızda PWM çoklayıcı varsa bir iki tanesini CPU_FAN ile birleştirmeyi deneyebilirsiniz.
Malesef Fanlar pwm değil 3 pin. Şuan kontrolcüye bağlı kontrolcü anakarta bağlanmıyor. Fanlarda çok ses çıkardığı için anakarta bağlayıp hızlarını düşürmek istiyorum. Anakarta bağlanan bir fan kontrolcü alsam. DC kontrol işe yarar mı yoksa kontrolcüye sata power kablosu bağlı olduğu için full rpm mi döner.

Prime H610M-K D4 ARGB anakarta CHA_FAN yuvasından 6 adet 12v 0.13a Rainbow fan bağlarsam sıkıntı olur mu? Düz hesap 9.36 wat yapıyor. Çok mu fazla olur deneyen ya da bilen birileri cevaplarsa sevinirim.

Fazla olur hocam zamanla orası sıkıntı çıkarabilir.

En güzeli fan çoklayıcı alın Arctic markasının falan var SATA'dan güç alan. Gücü oradan alır. Bir de anakarta tek bir SYS fan bölümüne bir kablo bağlıyorsunuz 1. fan hızını ayarlıyorsunuz hepsi otomatik o hızda oluyor. Tek tek ayrı hız verilemiyor ama güvenli bir yöntem.

Fazla olur hocam zamanla orası sıkıntı çıkarabilir.

En güzeli fan çoklayıcı alın Arctic markasının falan var SATA'dan güç alan. Gücü oradan alır. Bir de anakarta tek bir SYS fan bölümüne bir kablo bağlıyorsunuz 1. fan hızını ayarlıyorsunuz hepsi otomatik o hızda oluyor. Tek tek ayrı hız verilemiyor ama güvenli bir yöntem.

3 pin fanların hızıda ayarlanır mı hocam kontrolcüyle

Sata gerek var mı? Bence molex ile halledilir.
buna benzer kontrolcüyle şuan kullanıyorum hocam. fan hızlarını sistem ısısına göre otomatik olmasını istiyorum

Pwmiçin biostan ayarlanmaz ama ürünün üstünde switch gördüm büyük ihtimal basit potansiyometre. High Low Off yazıyor çalışacağını düşünüyorum.

3 pin fanların hızıda ayarlanır mı hocam kontrolcüyle

buna benzer kontrolcüyle şuan kullanıyorum hocam. fan hızlarını sistem ısısına göre otomatik olmasını istiyorum
3pinli sistemde otomatik yapılabileceğini düşünmüyorum 4. pinin işlevi biraz da o aslında.

Şematik şu şekilde en alttaki eksik pin.

Dosya Ekleri

• IMG_20220607_185258.jpg
    IMG_20220607_185258.jpg
    40,8 KB · Görüntüleme: 21

Technopat Haberler

Geri
Yukarı