6 ay kala TYT-YDT halledilebilir mi?

Şu anki netlerim; TYT Türkçe 33, TYT matematik 5, TYT Sosyal 16, TYT fen 4, YDT İngilizce 40 net.

Geçen sene bilerek YKS'ye girmemiştim (herhangi bir hedefim yoktu.). Bu sene de çalışmayı bayağı bir erteledim "nasıl olsa bir yere bir şekilde kapağı atarım." diyerek. Dedim birkaç deneme çözeyim bari nerede olduğumu göreyim, net ortalamam yukarıda yazdığım gibiymiş. Çok daha yüksek bekliyordum o yüzden biraz şok oldum, malum sınava 6 ay kaldı. Bu arada hedefim (mümkünse) ilk 7 bin. Ancak istediğim bölümlerin istediği sıralamalar ise şu şekilde: 10 bin, 16 bin, 20 bin. (bölümü belirtmek istemiyorum.)

Sizce sadece deneme mi çözeyim yoksa konu konu mu çalışayım? YDT İngilizce netimi nasıl arttırabilirim? 6 ay için gerçekçi olarak kaç bini hedeflemem doğru olur? Günde kaç saat çalışmalıyım? Bu yollardan geçen abilerim/ablalarım varsa yol göstebilirler mi? Sadece mantıklı yorumlar yapacak arkadaşlar yazarsa sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
YDT için kelime/bağlaç/eksik konularınızı tamamlamaya yönelik olabilir. O kadar zor olmuyor, günlük okuma yapmayı ihmal etmeyin ve Matematik netinizi de 10-15 aralığına çekip YDT'den 60 yaparsanız, iyi kötü bir yere kapağı atarsınız. Hedef nedir?

YDT hakkında benim pek bir bilgim yok ama TYT'yi çok rahat halledersin düzenli olarak konu çalışmaya bak. TYT matematik zaten basit konular fen ise sadece ezber. Düzenli çalışırsan eğer Max 2 aya tğm konular biter, yarıyıl tatiline kadar bitirmeye çalış en iyisi. Ondan sonra da düzenli olarak hem TYT denemesi hem de branş deneme yaparsan netlerin yıl sonunda en kötü 30 mat 15 fen olur.

YDT için kelime/bağlaç/eksik konularınızı tamamlamaya yönelik olabilir. O kadar zor olmuyor, günlük okuma yapmayı ihmal etmeyin ve Matematik netinizi de 10-15 aralığına çekip YDT'den 60 yaparsanız, iyi kötü bir yere kapağı atarsınız. Hedef nedir?
Hocam aslında hedefim baya yüksek. Ankara üniversitesi, Hacettepe veya ODTÜ istiyorum. Dediğim gibi bölümü söylemek istemiyorum ama istediğim bölümlerin sıralamaları aynen yazdığım gibi.
Yani ilk 10k ya kesin girmek istiyorum mümkünse.

@hogwartscanavarı, anlıyorum. YDT'den minimum 70 yapmanız gerekir o halde. İyi bir TYT ile daha iyisini de yaparsınız. Pes etmeden çalışmaya çalışın. Mezuna kalırsanız da üzülmeyin derim.

YDT hakkında benim pek bir bilgim yok ama TYT'yi çok rahat halledersin düzenli olarak konu çalışmaya bak. TYT matematik zaten basit konular fen ise sadece ezber. Düzenli çalışırsan eğer Max 2 aya tğm konular biter, yarıyıl tatiline kadar bitirmeye çalış en iyisi. Ondan sonra da düzenli olarak hem TYT denemesi hem de branş deneme yaparsan netlerin yıl sonunda en kötü 30 mat 15 fen olur.
Benim öyle matematik korkum, şu ders korkum falan yok. 4 yıl yatmadım 9-10 da ders çalışmıştım. Ama üstünden 4 yıl geçti ve temelim bayağı zayıfladı. 10-11 de yatmıştım. TYT şu anlık 50 net civarı yapıyorum 2 denemeye girdim biri 55 diğeri 52 geldi. Bunlar benim için bayağı kötü aslında en az 65-70 yapmam lazım istediğim bölüm için. Teşekkür ederim tavsiyeler için.

@hogwartscanavarı, anlıyorum. YDT'den minimum 70 yapmanız gerekir o halde. İyi bir TYT ile daha iyisini de yaparsınız. Pes etmeden çalışmaya çalışın. Mezuna kalırsanız da üzülmeyin derim.
Teşekkür ederim hocam. TYT de sıfır olsam bile bayağı yüksek netlere çıkarım ama YDT'de çalışmayı bilmediğim için çok zayıf kalıyorum. İngilizceyi oyunlardan vs. öğrendim Şimdi ise dizi, filmle kendimi geliştiriyorum. Birde moda dil yayınlarının grammer kitabını aldım ondan çözmeye çalışacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı