6 Ay önce aldığım işlemcinin termal macununu değiştirmeye gerek var mı?

Arkadian

Kilopat
Daha fazla  
6 Ay önce işlemcimi değiştirmiştim. 6 ay gibi bir süreden sonra kasa tozlanmıştı hava körüğü ile kasayı temizledim. Termal macun sürmeye gerek var mı sizce? Kasayı temizleyince işlemcinin sıcaklığı 3-4 derece düştü. Valorant yüksek ayarlarda 50 dereceyi geçmedi.

50 derece çok güzel bir değer şu anlık hiçbir sıkıntı yok gibi duruyor.

Genelde çoğu kullanıcı 6 ayda bir yenileme yapıyor. Size bir zararı olmaz faydası olur. Ama anormal bir artış yoksa değiştirmeyebilirsiniz. Tamamen size kalmış.

Dostum gerekli yani daha verimli kullanım istiyorsan yapmak çok faydalı olur ama ben 10 senelik dizüstü bilgisayarımın içini bile açmadım hala kullanılabiliyor. Dereceler düşer bir rahat nefes alır bilgisayar ama lütfen kaliteli bir şey sür ki fayda yerine zarar görmeyesin.

Sistem randumanlı çalışır, ısınmadan ortaya sorun çıkarmaz. Tavsiyem ise Arctic MX-4 olacaktır. Bizzat kullanıyorum.

Geçen ay Cooler Master HTK-002 almıştım. Bu işimi görür galiba bunu sıkınca kaç ayda veya yılda değiştirmem gerekiyor? AMD'nin stok fandaki macununu kullanıyordum en son.

Sistem randumanlı çalışır, ısınmadan ortaya sorun çıkarmaz. Tavsiyem ise Arctic MX-4 olacaktır. Bizzat kullanıyorum.
Hangi macunu kullandığınıza göre değişir. Eğer kaliteli bir macunsa 1.5-2 yıl üstünde kalmasında bir sakınca yok. Bazılarını 6 ayda bir değiştirmek gerekebiliyor.

Elimde şu an Cooler Master HTK-002-U1 bulunuyor. Kaç ayda bir değiştirmem gerekir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…