6 Ay önce aldığım işlemcinin termal macununu değiştirmeye gerek var mı?

Arkadian

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
6 Ay önce işlemcimi değiştirmiştim. 6 ay gibi bir süreden sonra kasa tozlanmıştı hava körüğü ile kasayı temizledim. Termal macun sürmeye gerek var mı sizce? Kasayı temizleyince işlemcinin sıcaklığı 3-4 derece düştü. Valorant yüksek ayarlarda 50 dereceyi geçmedi.

6 ayda bir değiştirmeniz iyi olacaktır. O kadar da performanslı bir macun değil kendisi.
Geçen ay Cooler Master HTK-002 almıştım. Bu işimi görür galiba bunu sıkınca kaç ayda veya yılda değiştirmem gerekiyor? AMD'nin stok fandaki macununu kullanıyordum en son.

Elimde şu an Cooler Master HTK-002-U1 bulunuyor. Kaç ayda bir değiştirmem gerekir?

6 Ayda bir değiştirmek mi? Ama ben Ryzen 1500X'i 3 yıldan fazladır stok macunuyla kullanıyorum oyunlarda 60-65 derece civarında seyrediyor bugün bile. Efsunlu macun kullanmış AMD sanırım.

6 Ayda bir değiştirmek mi? Ama ben Ryzen 1500X'i 3 yıldan fazladır stok macunuyla kullanıyorum oyunlarda 60-65 derece civarında seyrediyor bugün bile. Efsunlu macun kullanmış AMD herhalde.

Ben 1300X kullanıyordum 2 yıl değiştirmemiştim. 850 TL'ye çok pahalı bir fiyata almıştım 2018 yazında o zamanlar her şey pahalıydı benim de ihtiyacım olduğu için almak zorundaydım. 2 yıl macununu değiştirmedim işlemci bozuldu ve medimarktta hala garanti süresi devam ediyordu 850 TL para iadesi yapmadılar fakat ona denk bir işlemci verdiler. Ben kabul etmedim 200 TL üzerine ekleyip 2600 aldım. Bu macun önemli bir şey seninde değiştirmeni tavsiye ederim.
O macunun 8 yıl durabileceğine dair bir iddiası var ama 2 senede bir değiştirmek en mantıklısı.

Ben stok fan macunu kullanıyorum gerek yok o zaman şu anlık yazın değiştirebilirim sıcak havalarda.

Ben 1300X kullanıyordum 2 yıl değiştirmemiştim. 850 TL'ye çok pahalı bir fiyata almıştım 2018 yazında o zamanlar her şey pahalıydı benim de ihtiyacım olduğu için almak zorundaydım. 2 yıl macununu değiştirmedim işlemci bozuldu ve medimarktta hala garanti süresi devam ediyordu 850 TL para iadesi yapmadılar fakat ona denk bir işlemci verdiler. Ben kabul etmedim 200 TL üzerine ekleyip 2600 aldım. Bu macun önemli bir şey seninde değiştirmeni tavsiye ederim.

Bir 7 dakikalık stres testi yaptım 67 dereceyi gördü oradan da 66'ya geri düşüyordu gerçi. 3+ yıl, stok macun, stok fan durumu bu. Şöyle 1 sene içerisinde anakart ve işlemci yükseltmesi yapabilirim. Sanmıyorum bu nedenle bozulsun artık. 80 üzerini görse riskli diyebilirdik sanırım.

Screenshot_1.png

Bir 7 dakikalık stres testi yaptım 67 dereceyi gördü oradan da 66'ya geri düşüyordu gerçi. 3+ yıl, stok macun, stok fan durumu bu. Şöyle 1 sene içerisinde anakart ve işlemci yükseltmesi yapabilirim. Sanmıyorum bu nedenle bozulsun artık. 80 üzerini görse riskli diyebilirdik sanırım.

Eki Görüntüle 714428
Bende DDR5 Anakartları bekliyorum. Bende yeni işlemci ve yeni anakart düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı