Benim de neredeyse sizin kadar göbeğim vardı 1 ay spora gittim 3 ayda diyet yaptım erimişti dümdüz olmuştum bir de 6 ay düzenli spor giderseniz çok yüskek ihtimal erir.
Hocam ben o kadar sert girmemiştim 15 yaşındayken 87 kilo falandım ekmeği her öğün 2 dilim çavdar ya da tam buğday ekmeği yedim şeker hiç yemedim annemede yemeklere az yağ katmasını söyledim 4 5 ayda 20 kilo vermiştim ben yavaş yavaş azaltmıştım yemeyi bence sizin program biraz sert. Bence her şey kafada bitiyor dayanbilirseniz çok sıkıntı değil bence programınız ama lapa pilav falanda yiyin bence hocam.
Diyet şart, gerisi kolay.
Kenara diyet için 2-3 kağıt koy ziyadesiyle yeterli olur.
Haftada 5 gün git salona, split antrenman yap.
Haftanın 3 gününe karın ve bacak sıkıştırırsın.
Diyeti de basit tut, kalori açığı oluştur. 1 kilo tavuk ne kadar kalori ediyor onu hesapla, üzerine de karbonhidrat-salata-posalı meyve veya sebze tüket.
tüm gün yalnızca 5 yumurta, 500gram tavuk mu?!?! karbonhidrat nerde? Sürdürülebilir bir program değil bu. Güç kaybı yaşarsın, yorgun hissedersin. Daha dengeli bir yeme programı edinmelisin.
tüm gün yalnızca 5 yumurta, 500gram tavuk mu?!?! karbonhidrat nerde? Sürdürülebilir bir program değil bu. Güç kaybı yaşarsın, yorgun hissedersin. Daha dengeli bir yeme programı edinmelisin.
Açıkçası çok bilgim yok her sitede de farklı yazıyor. Biri pirinç bol bol yiyin diyor biri çok az yiyin diyor kararsız kaldım Bilginiz varsa yiyecek tavsiyenizi alabilirim
Açıkçası çok bilgim yok her sitede de farklı yazıyor. Biri pirinç bol bol yiyin diyor biri çok az yiyin diyor kararsız kaldım Bilginiz varsa yiyecek tavsiyenizi alabilirim
Önerim, kulaktan dolma bilgilere göre diyet yapmayın. En azından temel şeylere dikkat edin. Günlük almanız gereken protein, karbonhidrat ve yağ miktarını iyi ayarlaman gerek. Bunun yanında vitamin minarel olarak da eksik kalmamalısın. Sebzelerin kalori miktarı oldukça düşük. Akşam ve öğle yemeklerinde salata tarzı şeyleri az tuzlu ve az yağlı şekilde yiyeblirsin. Bu şekilde hem tokluk hissin artar hem de vitamın açısından geri kalmazsın. Spordan önceki öğünde, proteinin yanında az tuzlu ve az yağlı pilav, makarna gibi karbonhidrat içierikli besinlerden az miktarda tüketebilirsin. Bunun yanında fındık fıstık gibi sağlıklı yağları da vücuduna almalısın. Günde birkaç tane de olsa kuru üzümle birlikte gün içinde yiyebilirsin. Amacın kilo vermek olduğu için kalorini günlük ihtiyacının altında tutman şart. Ama bunu yaparken de güçsüz düşmemeni hasta olmaman gerek.