Kendimden biliyorum. 10 günde temel attım, temel atma dahil toplam TYT matematiği 45 gün gibi bir sürede bitirdim. Tabii bu kapasiteye görede değişir fakat 10 gün bu bahsettiğim konular için gayet yeterli. İleri seviye bilmeye gerek yok, sadece ne anlama geldiğini bilmesi yeterli. TYT'de detaylıca öğrenecek zaten.
12. sınıfa gidiyorum şu an. Buraya gelene 9 ve 10'da yazılı harici çalışmadım 11'de sadece 11 konularını çalışıyordum. Şimdi 12 konularını ve 11 konularını beraber götürüyorum TYT için okulda yaptığımız çalışma yetiyor. Yani lise hayatını düzgün geçiren bir öğrenci zaten eve 2-3 saat civarı bir çalışma dahi ayırsa sayısalda 100 bine garanti girer bana göre.
Yani bence yanlış düşünüyorsunuz. Yazdığımı bir daha okursanız dediklerim lise hayatını boş geçirmeyen ve düzgün notlara sahip olan öğrenciler için geçerli. Benim en düşük sene sonu notum 89. 11'de 93 civarıydı 12'de 98-99 olacak muhtemelen.
Günde 4 - 5 saat ile sadece 100 bine giren birisi varsa sorun ondadır. Günde 2 - 3 saat 100 bin için gayet yeterli bir süre. 100 bin çok abartılacak bir sıralama değil. 50 bin ve ilerisinde rekabet kızışıyor.
Biter mi sorusu nasıl bitirdiğine bağlı, 10 günde de, 2 ayda da, 6 ayda da bitirebilirsin, ama sonunda gireceğin sınavda aldığın netler bir olmaz değil mi.
Günde 4 - 5 saat ile sadece 100 bine giren birisi varsa sorun ondadır. Günde 2 - 3 saat 100 bin için gayet yeterli bir süre. 100 bin çok abartılacak bir sıralama değil. 50 bin ve ilerisinde rekabet kızışıyor.
O biraz uç bir örnek hocam. 70 günde 30 bin belki zor fakat ortalama birisi sınava 6 ayını vererek istediği bölüme gidebilir. Dediğiniz gibi olay tamamen disiplin ve azimde.