Dostum sana kısa bir hikayemden bahsedeyim.
Bundan 1 sene önce 0 matematik neti ve 20ye kadar Türkçe neti ile sınava aynı 5 6 ay kala bende forumlarda konu açmıyordum ama 5 6 ayda kazanılır mı biter mi işte yazılım müh 6 ayda kazanılır mı vs gibi konular okuyarak kendimi heba ediyordum. Ve emin ol konu açmakta okumak da tamamen ders çalışabileceğim zamandan götürüyordu. Sınava 3 ay kalmıştı ve ben 3 aydır tamamen sadece konu açarak zamanımı kaybetmiştim ve mezuna kalacağım belliydi. 3 ayda çalıştım çok çalıştım ve tabii ki istediğim sonucu alamadım yaklaşamadım bile. Ama o 3 ay çalışmaya o kadar borçluyum ki o süre içinde ders çalışma alışkanlığı kazanmıştım ve nasıl verimli çalışılır nelere çalışmalıyım hepsini öğrenmiştim ve tabii bazı konuları da bitirmiştim. Çalışmaya devam ettim devam ettim bir sonraki sınava kadar ( 7 ay öncesine kadar yani) çalıştım. Şu anda yazılım müh. 1. sınıfım
toplamda 0 temel ile 15 ay sınava çalışmış oldum ve istediğimi kazandım bu yüzden vakit kaybetme ve başla. Yapamayacağını düşünsen bile başla. Mesela bir video izliyorsun matematik diyelim hiçbir şey anlamıyorsun sakın o videoyu kapatma izlemeye devam et gözlerinden yaşlar da aksa başaramayacağını düşünsen bile ağlayarak da olsa sadece izle her ders için geçerli bu. İzlerken bir yandan da yaz bak hiçbir şey anlamasan bile ne yazdığını bilmesen dahi yaz. Emin ol bu sene olmasa bile seneyeki sınavda başardığını görünce bu sefer yine ağlayacaksın ama sevinçten ve rahatladığın için.
Şu sözü de unutma;
Başarının bedelini bir dönem için ödemeyenler; başaramamanın bedelini bir ömür boyu öderler.