6 bin TL'ye R7 5700x3D için sıvı soğutma önerisi

Hocam attığınızın LE520 modeli var RGB fanlı. Bu onun üst modeli mi? RGB olması daha güzel olur.

Bu arada bütçe de sıkıntım yok ayarlandı.

O kadar ısınmaması gerek demeniz bir kafama takıldı diyebilirim, umarım düşündüğüm gibi kasanın şu an hava akışının yetersiz olmasından kaynaklıdır. İşlemciyi iade alırlar mı bilmiyorum.

Kullandığım ekran kartı RTX 4070 Super monitör 1080p, darboğaz yaşıyorum 2K 260Hz monitör henüz gelmedi.

Belki de bundan dolayı sıcaklığı o seviyelerdedir etkisi olabilir mi?

Bütçe sıkıntınız yok RGB modeli alabilirsiniz çok fark etmez sıcaklık konusunda aynıdır belki. Dediğiniz gibi kasanın hava akışı yüzünden olabilir ya da 4 bakırlı soğutucu yetmiyor olabilir. Onun haricinden iade edebiliyorsanız 7500F ya da 7600 öneririm DDR5 olması daha iyidir.

Bütçe sıkıntınız yok RGB modeli alabilirsiniz çok fark etmez sıcaklık konusunda aynıdır belki. Dediğiniz gibi kasanın hava akışı yüzünden olabilir ya da 4 bakırlı soğutucu yetmiyor olabilir. Onun haricinden iade edebiliyorsanız 7500F ya da 7600 öneririm DDR5 olması daha iyidir.
AM5 e şu an geçmem için daha da fazla bütçe çıkarmam gerekecek o yüzden sadece işlemci ve sıvı soğutucu alacağım.

Bu hafta sonu attığım ya da attığınız modeller arasından seçim yapıp kasayı temizleyip montajını yaptıktan sonra ortaya nihai sonuç çıkacaktır hocam.

Hocam Arctic Liquid III 240mm beyaz versiyonun da kara kıldım sipariş edeceğim. İçerisinden Mx-6 termal macunda çıkıyormuş. Çok kaliteli diyorlar.

Montaj için gereken her şey içinden çıkıyor sanırım ekstra bir şey almam gerekir mi?

Son düzenleme:
AM5'e şu an geçmem için daha da fazla bütçe çıkarmam gerekecek o yüzden sadece işlemci ve sıvı soğutucu alacağım.

Bu hafta sonu attığım ya da attığınız modeller arasından seçim yapıp kasayı temizleyip montajını yaptıktan sonra ortaya nihai sonuç çıkacaktır hocam.

Hocam Arctic Liquid III 240mm beyaz versiyonun da kara kıldım sipariş edeceğim. İçerisinden MX-6 termal macunda çıkıyormuş. Çok kaliteli diyorlar.

Montaj için gereken her şey içinden çıkıyor sanırım ekstra bir şey almam gerekir mi?

Ekstra bir şeye gerek yok alabilirsiniz. Macunun MX6 olması da iyidir.

Hocam yeni 2K monitör tüm ayarlar yüksek-ultra durum bu.

İşlemci neden %100 kullanıyor anlamış değilim sıcaklıkta bu şekilde şu an.

Dosya Ekleri

• IMG_3700.jpeg
    IMG_3700.jpeg
    472,1 KB · Görüntüleme: 15
Hocam yeni 2K monitör tüm ayarlar yüksek-Ultra durum bu.

İşlemci neden %100 kullanıyor anlamış değilim sıcaklıkta bu şekilde şu an.

Hocam CPU1 yazıyor CPU olan asıl sıcaklık diye biliyorum yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin. Ve zaten %100 kullanması gerekiyor. Eğer CPU olan asıl değerler ise %52 kullanması normal değil sorun olmayan bir sistemde zaten %99-100 olması gerekiyor.

Güncelleyip tüm değerleri attım hocam. Bazı çekirdekler yarısı kadar kullanıyor sanırım.

Tüm çekirdekleri kullanması gerekmez mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı