6 GB RAM kullanılabilir 3.98 GB gözüküyor

Berat Yucel

Centipat
Daha fazla  
RAM
8
Anakart
GA-990XA-UD3
Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar.

Masaüstünde gezinirken RAM'imin eksik olduğunu fark ettim. Normal'de 8 GB RAM olmasına rağmen 6 GB takılı, ve üstüne üstlük kullanılabilir 3,98 GB RAM gözüküyordu.
Bunun sebebi sizce ne olabilir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 6.PNG
    1,5 KB · Görüntüleme: 98
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemsel bir sıkıntı
çalıştır'a msconfig yazıp önyükleme kısmından gelişmiş seçeneklere tıklayıp şurası tikli mi diye bakarmısınEki Görüntüle 1262495
Tiki kaldırmayı önceden denemiştim ama sonuç yine aynı
Sistemsel bir sıkıntı
çalıştır'a msconfig yazıp önyükleme kısmından gelişmiş seçeneklere tıklayıp şurası tikli mi diye bakarmısınEki Görüntüle 1262495
Hocam peki 8 GB ram nasıl oluyorda 6 gb diye gözüküyor ?

Bunu bir denemenizi tavsiye ederim birkaç konuya göz attım çoğu kişide aynı sorun var. BIOS güncellemelisiniz.

RAM kullanımına değinmek istiyorum sadece biraz ugrastiracak ama faydasını görürsün yaparsan... Windows 11 için Denetim Masası > kategori küçük simgeler > Windows araçları > sistem yapılandırması > tümünü devre dışı bırak > uygula > tamam > hizmetler > tüm devre dışı görünen hizmetlere çift tıklayarak açılan pencerede başlangıç türünü "elle" olarak değiştirip enter tuşu ile çıkıyoruz yaklaşık 15 dk sürebilir çok servis var çünkü. Fakat bu işlem yapılınca sistem bir sonraki başlatmada sadece gerekli olan servisleri açacaktır. Bu işlemden sonra RAM kullanımı tahmini 1 GB düşecektir.

RAM kullanımım çok demiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…