Masaüstünde gezinirken RAM'imin eksik olduğunu fark ettim. Normal'de 8 GB RAM olmasına rağmen 6 GB takılı, ve üstüne üstlük kullanılabilir 3,98 GB RAM gözüküyordu.
Bunun sebebi sizce ne olabilir?
Bu sorunu eski anakartımda yaşamıştım. BIOS'un pilini çıkartın. 15 dk bekletip takın ve BIOS'u güncelleyin. Çok büyük ihtimal sorununuz düzelecektir. Ayrıca o.c yapmanıza gerek yok. Çok büyük bir render karmaşası içinde yaşamıyorsanız çok gereksiz olarak görüyorum renderi. Zaten sisteminize bakınca renderle uğraşmadığınız kanısına varıyorum. Dediğim gibi. BIOS'un pilini çıkarın. 15 dk sonra tekrar takıp BIOS'u güncelleyin.
RAM kullanımına değinmek istiyorum sadece biraz ugrastiracak ama faydasını görürsün yaparsan... Windows 11 için Denetim Masası > kategori küçük simgeler > Windows araçları > sistem yapılandırması > tümünü devre dışı bırak > uygula > tamam > hizmetler > tüm devre dışı görünen hizmetlere çift tıklayarak açılan pencerede başlangıç türünü "elle" olarak değiştirip enter tuşu ile çıkıyoruz yaklaşık 15 dk sürebilir çok servis var çünkü. Fakat bu işlem yapılınca sistem bir sonraki başlatmada sadece gerekli olan servisleri açacaktır. Bu işlemden sonra RAM kullanımı tahmini 1 GB düşecektir.
RAM kullanımına değinmek istiyorum sadece biraz ugrastiracak ama faydasını görürsün yaparsan... Windows 11 için Denetim Masası > kategori küçük simgeler > Windows araçları > sistem yapılandırması > tümünü devre dışı bırak > uygula > tamam > hizmetler > tüm devre dışı görünen hizmetlere çift tıklayarak açılan pencerede başlangıç türünü "elle" olarak değiştirip enter tuşu ile çıkıyoruz yaklaşık 15 dk sürebilir çok servis var çünkü. Fakat bu işlem yapılınca sistem bir sonraki başlatmada sadece gerekli olan servisleri açacaktır. Bu işlemden sonra RAM kullanımı tahmini 1 GB düşecektir.