6 GB RAM kullanılabilir 3.98 GB gözüküyor

Berat Yucel

Centipat
Daha fazla  
RAM
8
Anakart
GA-990XA-UD3
Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar.

Masaüstünde gezinirken RAM'imin eksik olduğunu fark ettim. Normal'de 8 GB RAM olmasına rağmen 6 GB takılı, ve üstüne üstlük kullanılabilir 3,98 GB RAM gözüküyordu.
Bunun sebebi sizce ne olabilir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 6.PNG
    1,5 KB · Görüntüleme: 97
Son düzenleyen: Moderatör:
Bak şimdi dostum başlat çalıştır : msconfig yaz orada açılan sekme de önyükleme gelişmiş seçenekler bellek üst sınırı tikini kaldır ve bilgisayarı yeniden başlat.
Bu dediğimi bir yap olmazsa farklı çözüm yollarına başvurucaz.

Bunu bir denemenizi tavsiye ederim birkaç konuya göz attım çoğu kişide aynı sorun var. BIOS güncellemelisiniz.
Hocam benim böyle teknik işlemlerle aram pek iyi değil.
En iyisi servise götürüp güncelletmek olacak.
Bunu defalarca denemiştim fakat sonuç yine aynı

Bu işlemci ile sorun yaşayanlar olmuş, BIOS güncellemesi çözebilir deniyor. Ayrıca Memtest sonucunu da atın.

MemTest yapsaydınız keşke. Servislerle uğraşmadan donanımsal bir sorun var mı anlardınız.

Bunu defalarca denemiştim fakat sonuç yine aynı
Kafamda farklı çözümler de var ancak bu işlerde pek iyi değilseniz bilgisayara zarar verme olasılığınız artar en temizi servise bir göstermeniz olacak.
Şimdi format atın diyeceğim ancak her sorunun çözümü format değildir servis umarım format demez
Servise götürmeden önce işinizi sağlama alın bilgilerinizi kaydedin format derlerse tekrar eve getir götür yapmazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…