6 GB RAM kullanılabilir 3.98 GB gözüküyor

Berat Yucel

Centipat
Daha fazla  
RAM
8
Anakart
GA-990XA-UD3
Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar.

Masaüstünde gezinirken RAM'imin eksik olduğunu fark ettim. Normal'de 8 GB RAM olmasına rağmen 6 GB takılı, ve üstüne üstlük kullanılabilir 3,98 GB RAM gözüküyordu.
Bunun sebebi sizce ne olabilir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 6.PNG
    1,5 KB · Görüntüleme: 98
Son düzenleyen: Moderatör:
Format bu konuya çözüm değil.

Format bu konuya çözüm değil.
Yazılımsal olarak format en son seçenektir formatın çözüm olmayacağını belirttim ve biliyorum.
Bir çok çözüm yolunu biliyorum ancak bu işlerden pek anlamadığını yazdığı için bir zarara yol açmak istemedim.
Servisçilerin klasik çözüm yolu formattır önce format atarlar daha sonra teknik işlemlere başlarlar. Arkadaşı temkinli olması için uyardım.

RAM kullanımım çok demiyor.

RAM kullanımını çok gördüğüm için paylaşmak istedim. Yararsız bir şey de değil ayrıca. RAM kapasitesi konusuna gelince tek RAM ile çalışınca BIOS'ta ve CPU-Z de 4 GB görünüyor ise muhtemelen RAM'ler Single desteklidir sadece Dual channel verimli çalışmıyor olabilir. Yazılımsal olduğunu düşünmüyorum açıkçası donanımsal bence sorun yine de bir teknik servis kadar bilgim yok baktırmakta fayda var. Bir taraftan araştırıyorum kayda değer bir şey bulursam bilgi vereceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…