Çözüldü 6 GB RAM'in 4 GB kullanılabilir gözükmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Enescn5516

Decapat
Katılım
1 Nisan 2019
Mesajlar
80
Çözümler
1
Herkese iyi akşamlar öncelikle. Arkadaşlar 1 haftadır çözemediğim bir sorun var. İlk önce şöyle bir sıkıntım vardı. 4 GB 1600 MHz RAM'im var ve sadece 1. slotta çalışıyor. Anakartım da iki slot var diğerinde çalışmıyor. Ben de slot bozuk deyip bıraktım ama geçenlerde bir arkadaşımın çalışıp çalışmadığını test etmek için 2 GB RAM'ini alıp taktım ve BIOS'ta 6 GB RAM gözüktü. Ben de çalışıyor diyerek direk PC'yi kapattım daha sonrasında bilgisayarda 4 GB RAM kalmasına rağmen bilgisayar da 6 GB RAM gözüküyordu, ama kullanılabilir 4 GB gözüküyor. Hem bilgisayar özellikler kısmında hem DxDiag'da hem de PC BIOS kısmında 6 GB gözüküyordu. BIOS pilini çıkarıp taktım ama sorun devam ediyordu. Az önce yine RAM'i aldım ve 2 GB olanı sol slota 4 GB olanı sağ slota taktım yine 6 GB gözüküyordu, ama kullanılabilir 2 GB. Sonra yerlerini değiştirdim bu sefer de yine 6 GB RAM kullanılabilir de 4 GB gözüküyordu hala daha uğraşıyorum. Yardım ederseniz iyi olur. Bu arada Windows 10 64 Bit kullanıyorum. CPU Z ile baktım 6 GB gözüküyor RAM yine ve RAM'lerin bir tanesi 1333 diğer de 1600 MHz. Ondan mı kaynaklı acaba?
 
Sadece 2 GB takılıyken ne oluyor?

Kanka şu an bir şekilde ayarladım artık ne takılıysa onu gösteriyor ama şu an şöyle bir sıkıntı var: ikisini de takmama rağmen BIOS ve CPU Z olsun AIDA64 olsun hepsinde 6 GB RAM gözüküyor ama bilgisayar özellikler kısmında sadece 4 GB yazıyor, 2 GB kullanılmıyor yani.

Yani şöyle söyleyeyim iki RAM'i de takınca ikisini de görüyor fakat sol slotta hangisi takılıysa o kullanılıyor. sağ slota 4 GB RAM'i takarsam RAM 6 GB gözüküyor ama 2 GB kullanılıyor.
 
Onlar 6 GB gösterir ama sizin bakmanız gereken görev yöneticisi. Bellek uyumsuzluğu olduğundan iki RAM birlikte çalışmıyor yüksek ihtimalle.

Ben en başta slot bozuk sandım ama ikisini de okuyor, zaten hem markalar farklı hem MHz farklı. Bir de şöyle bir şey var işlemcim 1333 MHz'ye kadar destekliyor anakartım da 1600 MHz'ye kadar. BIOS'tan RAM MHz'sini 1333 yapsam bile aynı değişen bir şey olmuyor. Yakında aynı RAM aynı MHz alacağım umarım o zaman çalışır. Bu RAM'lerin 2 GB olanı 1333 MHz Kingston diğeri ise 4 GB HyperX 1600 MHz.
 

Geri
Yukarı