TechnoSorun
Hectopat
Daha fazla
Değil.
Hedefmin 6 GB VRAM olmalı. Aşağısı şu anki oyunlarda bile sorun çıkaracak. NVIDIA'nın mid tier laptop ekran kartları 8 GB VRAM'e sahip. 8 GB VRAM'i 1080P'den geçecek oyun sayısı önümüzdeki 2 yıl az olacağını beklentisindeyim.
Oynayacağın oyuna göre değişir. Eğer en son çıkan oyunları oynayacaksan 8 GB VRAM bile problem yaratabiliyor.
Bütçeniz nedir?
Benim 4 GB ekran kartı TLOU'da patladı. Bunun 1-2 sene ilerisinde 6 GB de patlayacak gibi duruyor.
Günümüzde VRAM kullanımı inanılmaz arttı. Nasıl bir ara 8 GB RAM yeterli geliyordu şimdimin 16 oldu. Bu da o mantık şu an yeni çıkan oyunlar bile 12 VRAM falan istiyor. Halimiz duman.
Günümüzde ekran kartları az 6 GB olmalı.
RTX 2060 ile RX 6600 arasında seçim yapacaksanız RX 6600 öneririm. Günümüzde 6 GB VRAM hala yeterli oluyor. 3070 gibi bir kartı baz alırsak 8 GB yeterli mi tartışılır ama 6 GB olanların çoğu kendi içinde yeterli.
1080p için idare eder. Ancak bütçeniz nedir?
Arkadaşlar 1080p çözünürlükte en düşük ayarlarda oynayacağım sanırım kötü ekran kartları kullanmaktan alışkanlık olmuş kaliteyi hiç önemsemiyorum sadece performansa yönelik oynuyorum oyunları bütçemde 3000TL'yi aşmayacak şekilde.