6 gün çift bölge split programı zorluyor

Chinup yapmazsan veya hareketleri direkt kol gücüyle çekmezsen bicepsler fazla çalışmaz sırt gününde. Az biraz pump olabilir ama zararı olmaz.

Peki bunun tam tersi yani biceps gelişimine zararı olur mu? benim asıl merak ettiğim bu. Sırtım hızlı gelişiyor fakat bicepslerde sorun yaşıyorum.
Bende biceps için merak ediyordum :D ikimizde göğüs sonrası önkoldan ertesi gün sırt triceps giriyoruz :D ama kolunuz bu sistemle büyüdüyse okey bence benim 2cm büyüdü ama sistem sıkıntı olmadığı içinmi yoksa yeni başladım kollar her türlü büyüdüğü içinmi bilmiyorum.

Sırttan sonra bicepsin gücü normalden fazla düşüyorsa formun bozuktur büyük ihtimalle. Form araştır ve çalış.
Yani normaldrn fazlamı bilmiyorum göğüs sonrası önkolda 25kg 3x10 barbell curl atıyorsam sırt sonrası önkolda bunu muhtemelen 3x10 15-17.5kg atarım %50’ye yakın bi güç düşüşü var

Peki bunun tam tersi yani biceps gelişimine zararı olur mu? benim asıl merak ettiğim bu. Sırtım hızlı gelişiyor fakat bicepslerde sorun yaşıyorum.
Sanmıyorum. Sırtta yanlış form nedeniyle biceps kullanıyorsanız başka, ama doğru formda aşırı bir kullanım yok bicepste.

@barissyaa Aynı yanıtım senin sorun için de geçerli. İyi sporlar.

Bende biceps için merak ediyordum :D ikimizde göğüs sonrası önkoldan ertesi gün sırt triceps giriyoruz :D ama kolunuz bu sistemle büyüdüyse okey bence benim 2cm büyüdü ama sistem sıkıntı olmadığı içinmi yoksa yeni başladım kollar her türlü büyüdüğü içinmi bilmiyorum.

Yani normaldrn fazlamı bilmiyorum göğüs sonrası önkolda 25kg 3x10 barbell curl atıyorsam sırt sonrası önkolda bunu muhtemelen 3x10 15-17.5kg atarım %50’ye yakın bi güç düşüşü var
Bence sizin asıl sorununuz sırtta fazla hareket yapmanız, yarı yarıya güç kaybı normal değil. Ben kol gününde ilk biceps başlarsam 40 kilo barbell ile rahat set çıkıyor, 2. sette zorlanıyorum 3. sette de 30 kiloya düşüyorum tükenişe gidiyorum. Bunun sırttan sonra yaptığımı varsayarsam 40 kilo ile yine yapıyorum fakat tam set çıkmıyor 5 tekrarda tükeniyorum. Bu yüzden 35 kilo takıyorum barbelle ona göre çalışıyorum.

Eğer sırt gününde hareketleriniz fazla ise bir süre sonra ister istemez biceps aktivasyonu çok fazlalaşır. Sırtta güç kalmadığı için odaklanamazsın.

Bence sizin asıl sorununuz sırtta fazla hareket yapmanız, yarı yarıya güç kaybı normal değil. Ben kol gününde ilk biceps başlarsam 40 kilo barbell ile rahat set çıkıyor, 2. sette zorlanıyorum 3. sette de 30 kiloya düşüyorum tükenişe gidiyorum. Bunun sırttan sonra yaptığımı varsayarsam 40 kilo ile yine yapıyorum fakat tam set çıkmıyor 5 tekrarda tükeniyorum. Bu yüzden 35 kilo takıyorum barbelle ona göre çalışıyorum.

Eğer sırt gününde hareketleriniz fazla ise bir süre sonra ister istemez biceps aktivasyonu çok fazlalaşır. Sırtta güç kalmadığı için odaklanamazsın.
Muhtemelen sırtta 5 hareket yapıyorum ağırlık arttıra arttıra
Belki sırt sonrası biceps antrenmanına dönerim zaten biceps gelişimine çok olumsuz etkisi yoksa göğüs-önkolda kalırım ki çınar hocam öyle diyor bakalım.

Muhtemelen sırtta 5 hareket yapıyorum ağırlık arttıra arttıra
Belki sırt sonrası biceps antrenmanına dönerim zaten biceps gelişimine çok olumsuz etkisi yoksa göğüs-önkolda kalırım ki çınar hocam öyle diyor bakalım.
Haftada 2 kez sırt çalışıyorsanız 5 hareket çok fazla, 3 gayet ideal. Eğer sırtı 1 kez çalışacaksam 5 hareket yapıyorum ama haftada 2 kez yapacak isem 3 hareket yapıp bitiriyorum. Zaten ağır giriyorum 2 hareket sırttan sonra 3. ye anca gücüm yetiyor ona göre ayarlıyorum.

Eğer 3 az diyorsanız 4 yapın ama 5 kesinlikle fazla.

Haklısınız 5 gün yapsam nasıl yapabilirim hocam?

Bu hale gelmesimin nedeni geçen gün hastaydım çrş sırt çalıştım :(

Pazartesi: Göğüs- önkol
Salı; sırt-arka kol
Çrş: Omuz bacak
Prş; off
Cuma; göğüs-önkol
CMT; sırt-arka kol
Pazar: Off
Böyle yapınca da omuz bacak haftada 1 kere yapmış oluyorum ek olarak önkol antrenman ertesi günü sırtta verim düşer mi onu nasıl hallederim? Göğüs Önkol yerine arka kol yaparakmı

Omuz bacağı göğüs-ön kol ile sırt-arka kol arasına al. Yani
Pazartesi göğüs ön kol
Salı omuz bacak
Çarşamba sırt arka kol
Ben de sırttan sonra ön kol çalışınca verim alamıyorum bu yüzden ön kolu göğüsle sırtı tricepsle çalışıyorum. Haftada 2 göğüs çalışıyorsun yani ön omuzun yeterince çalışıyor ve yoruluyor. Şunu önerebilirim:
Ön omuz çalışma, yan omuzu göğüs biceps gününe, arka omuzu sırt biceps gününe at. Bacağı da haftada 1 çalış ama hakkını ver zaten yavaş toparlanan bir bölge genelde. Böylece sadece bacak haftada 1 oluyor. 6 gün gerçekten fazla. Hem sinir sistemi hem de kasların toparlanması için dinlenme yetersiz.

Omuz bacağı göğüs-ön kol ile sırt-arka kol arasına al. Yani
Pazartesi göğüs ön kol
Salı omuz bacak
Çarşamba sırt arka kol
Ben de sırttan sonra ön kol çalışınca verim alamıyorum bu yüzden ön kolu göğüsle sırtı tricepsle çalışıyorum. Haftada 2 göğüs çalışıyorsun yani ön omuzun yeterince çalışıyor ve yoruluyor. Şunu önerebilirim:
Ön omuz çalışma, yan omuzu göğüs biceps gününe, arka omuzu sırt biceps gününe at. Bacağı da haftada 1 çalış ama hakkını ver zaten yavaş toparlanan bir bölge genelde. Böylece sadece bacak haftada 1 oluyor. 6 gün gerçekten fazla. Hem sinir sistemi hem de kasların toparlanması için dinlenme yetersiz.
Anladım ancak göğüs önkol sonrası gün omuz bacakta bu sefer omuz sıkıntılı olmazmı nede olsa göğüste çalışıyor. Eğer çok etkilemezse dediğinizi yapacağım ki yapıyorum sadece sırt önkolla omuz bacak gününün yerine değiştireceğim.

Sırt triceps çalıştım ancak gelişme çok yok 2-3 triceps hareketi önerirmisiniz ?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı