Bu programdaki her hareket 3 set 8 tekrar olduğundan hepsine tek tek yazmıyorum. Buradaki mantığım da şöyle: 8 tekrarı geçebiliyorsam bir üst ağırlığa geçiyorum ve ondan 8-9 tekrar çıkartmaya çalışıyorum, çıkartana kadar aynı ağırlıkta kalıyorum.
Antrenman Programı
Pazartesi: Sırt + Triceps + Arka Omuz
Salı: Göğüs + Biceps
- Sırt: Lat pulldown, Seated Cable Row ve Machine Row.
- Arka Omuz: Reverse Deck Fly.
- Triceps: Halat ile Pushdown ve Dumbbell ile Overhead Extension.
Çarşamba: Bacak + Yan ve Ön Omuz
- Göğüs: Chest Press, Incline Chest Press, Fly Machine.
- Biceps: Hammer Curl, Reverse Biceps Curl (tek tek) ve Biceps Curl makinesi. (Sanırım reverse biceps ile makine aynı işlevi görüyor, eğer öyleyse Reverse'ü çıkartabilirim. Makine daha rahat form açısından.)
Perşembe, Cuma, Cumartesi aynı sırayla devam ediyor, Pazar günü off.
- Bacak: Leg Press, Leg Curl, Leg Extension, Kalf Aleti.
- Yan Omuz: Lateral Raise.
- Ön Omuz: Ön Omuz makinesi.
Nasıl böyle? Tavsiyelerinize açığım. İnternette çok farklı egzersizler ve kaynaklar var, tek tek araştıracağıma bir konu açıp herkese hitap edeyim dedim, teşekkürler şimdiden.
Arkadas creatine kullanmanı önermis, zorunlu değil. Zaten aman aman dehset bir etkisi de yok ama faydası kesinlikle var.Bacak gününe hamstringler için de (arka bacak) hareket ekle. Örnek olarak hamstring curls, lying leg curls, romanian deadlifts (rdl) gibi...
Ama onun dısında biceps ve Triceps'i yer değistirmen daha iyi olur. Sırt gününde nasıl olsa lat pulldown yaparken bicepslerin bir nevi çalısacak, aynısı triceps için de geçerli, göğüs günü tricepslerin zaten press hareketlerinde fazlasıyla çalısacak.
He bir de sırt günlerini haftada iki farklı sekilde yapabilirsin.
Sen mesela pazartesi ve persembe sırt atıyorsun. Pazartesi sırtta at pulldown, seated cable row ve machine row demissin, güzel ve üst sırt daha çok odaklı olmus.
Persembe günü de kanat ağırlıklı yap mesela, üst sırt hareketini 1'e düsür, kanadı 2'ye çıkar. Mesela lat pulldown sonrası herhangi bir üst sırt hareketi, sonra da cable lat pullover atabilirsin.
Sana kalmıs bir seçenek, nasıl istersen.
Son olarak Triceps'te dumbbell hareketi ile skullcrusher dısında pek bir harekete bulasma, yeterince iyi değil.
Onun yerine pushdown sonrası Cable'da triceps overhead extension yapabilirsin (halat veya bar aparatı ile)
Reverse biceps ile makine hemen hemen aynı değil ama yakın, reverse hareketinde bilekler (forearms) daha çok çalısıyor. Bileklerini büyütmen için güzel bir hareket yani, biceps gününde gider sıkıntı yok. Biceps'te makine çalısmak ayakta calısmaktan cok daha iyi stabilite ve yükleme acısından o yüzden eklemen güzel olmus.
Arkadas creatine kullanmanı önermis, zorunlu değil. Zaten aman aman dehset bir etkisi de yok ama faydası kesinlikle var.
Marka pek farketmiyor ama monohidrat dısı gereksiz zatenBigjoy Creapure kullanmıştım, su tutmada bayağı etkili olduğunu düşünüyorum.
Biceps 1 gün değil, diğer günler sırayla devam ediyor, ikinci göğüs gününde de bicepsi yapiyorum yani.Biceps 1 gün az sanki. Sırt gününe de biceps ekle.
Ben de 2 güne çıkartmak istiyorum ama nasıl 5'e indireceğimi bilemedim. Bacağı haftada 1 kere yapsam olur mu acaba?Haftada 1 gün off çok az 2 güne çıkartın. Biceps ve göğüs günleriniz diğer bölgelerden fazla tutun. Creatine kullanmıyorsanız başlamanızı öneririm.
Hoca sırta triceps, göğüse biceps yazmıştı, herkes tam tersi olduğunu söylüyor, onu değiştireceğim teşekkür ederim. Arka bacak için leg curl yapıyorum. Biceps için söylediğim 3 hareketi de beğendiniz o zaman hocam, küçük kas grupları için haftada 12 setin gecilmemesi gerektiği söyleniyordu, o yüzden bu üç hareketi üçer set yerine ikişer set yapsam nasıl olur?Bacak gününe hamstringler için de (arka bacak) hareket ekle. Örnek olarak hamstring curls, lying leg curls, romanian deadlifts (rdl) gibi...
Ama onun dısında biceps ve Triceps'i yer değistirmen daha iyi olur. Sırt gününde nasıl olsa lat pulldown yaparken bicepslerin bir nevi çalısacak, aynısı triceps için de geçerli, göğüs günü tricepslerin zaten press hareketlerinde fazlasıyla çalısacak.
He bir de sırt günlerini haftada iki farklı sekilde yapabilirsin.
Sen mesela pazartesi ve persembe sırt atıyorsun. Pazartesi sırtta at pulldown, seated cable row ve machine row demissin, güzel ve üst sırt daha çok odaklı olmus.
Persembe günü de kanat ağırlıklı yap mesela, üst sırt hareketini 1'e düsür, kanadı 2'ye çıkar. Mesela lat pulldown sonrası herhangi bir üst sırt hareketi, sonra da cable lat pullover atabilirsin.
Sana kalmıs bir seçenek, nasıl istersen.
Son olarak Triceps'te dumbbell hareketi ile skullcrusher dısında pek bir harekete bulasma, yeterince iyi değil.
Onun yerine pushdown sonrası Cable'da triceps overhead extension yapabilirsin (halat veya bar aparatı ile)
Reverse biceps ile makine hemen hemen aynı değil ama yakın, reverse hareketinde bilekler (forearms) daha çok çalısıyor. Bileklerini büyütmen için güzel bir hareket yani, biceps gününde gider sıkıntı yok. Biceps'te makine çalısmak ayakta calısmaktan cok daha iyi stabilite ve yükleme acısından o yüzden eklemen güzel olmus.
Ben de 2 güne çıkartmak istiyorum ama nasıl 5'e indireceğimi bilemedim. Bacağı haftada 1 kere yapsam olur mu acaba?