Sayısal 6 mektup 2 posta kutusuna 1 en az bir defa atılacak şekilde kaç farklı şekilde atılabilir?

syxneap

Centipat
Daha fazla  
Posta kutulu soruyu yapar mısınız?

Ekran görüntüsü 2023-09-24 161214.png

Mektubu atabileceğin 2 farklı kutu var. 6 tane mektubun olduğu ve hepsi için 2 tane seçeneğin olduğu için 2⁶'dan cevap 64 yapar.

Ben 62 buldum
Çözümüm: Her mektup iki şekilde atılabilir 2 üzeri 6'dan sonuç 64 çıkar ama hepsine iki olasılık veremeyiz çünkü her kutuda bir tane mektup olmak zorunda. Bu yüzden hepsinin birinci kutuya gideceği olasılık ile ikinci kutuya gideceği olasılığı çıkarırsak 62 çıkar.

6 farklı mektup ve 2 posta kutusu. 2^6=64 seçim yapar ancak soru her ikisinde de en az 1 mektup şartı yüzünden 64-2 62 olması lazım. Çünkü bu 64 seçeneğin içinde bu 2 posta kutusuna hiç mektup atılmamış olma ihtimali de var. (Yanılıyor olabilirim.)

Ben 62 buldum.
Çözümüm: Her mektup iki şekilde atılabilir 2 üzeri 6'dan sonuç 64 çıkar ama hepsine iki olasılık veremeyiz çünkü her kutuda bir tane mektup olmak zorunda. Bu yüzden hepsinin birinci kutuya gideceği olasılık ile ikinci kutuya gideceği olasılığı çıkarırsak 62 çıkar.

Cevap olarak kabul ediyorum aklıma yattı. Cevap veren herkese teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı