6 Pin Güç Girişi olmayan GTX 1050 Ti için Overclock

Bu cümleyi kurduğunuz için;

Yani ben 15FPS-20FPS fark olur diye hayal etmiştim.
Hocam yapmayın. :) O kadar fark olsa herkes bir alt modelini alır kartın. OC yapıp daha ucuza aynı performansı alır. Bu arada kartı yeni aldın galiba. OC yapmanı önermiyorum ama yinede sen bilirsin.

Hocam yapmayın. :) O kadar fark olsa herkes bir alt modelini alır kartın. OC yapıp daha ucuza aynı performansı alır. Bu arada kartı yeni aldın galiba. OC yapmanı önermiyorum ama yinede sen bilirsin.
Evet ekran kartını yeni aldım. Yanlış anlaşılmasın ekran kartının performansından memnunum ama daha fazlası varken neden daha azıyla yetineyim ki? Diye düşündüm.:p Galiba yanlış düşünmüşüm.:)

2000 MHZ sınırı var diye biliyorum. Eğer çok arttırırsan siyah ekran veriyor.

Evet ekran kartını yeni aldım. Yanlış anlaşılmasın ekran kartının performansından memnunum ama daha fazlası varken neden daha azıyla yetineyim ki? Diye düşündüm.:p Galiba yanlış düşünmüşüm.:)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Neurevt 50Mhz arttırarak ilerlersem ekran kartının limitine ulaştığını nasıl anlayacağım? Limite ulaşınca bir belirti gösteriyor mu?
Öncelikle grafik işlemcinin çalışma frekansını arttırarak başla. Isıyı mutlaka anlık olarak gözet. 85 dereceyi geçme. Sıcaklığı gözeterek overclock yaparsan sıkıntı yaşamazsın. VRAM'in çalışma frekansını fazla arttırırsan zaten oyundan atmalar, mavi ekran ya da oyun görüntüsünde bozulmalar meydana gelir. Kademe kademe ilerleyerek sıcaklığı gözeterek overclock yap. Oyun sorunsuz bir işleniyorsa problem yok demektir.

@FarukErzen Çekirdek hızını ve bellek hıznını aynı oranda arttırdınız mı? Mesela çekirdek hızını 50Mhz arttırırsan bellek hızını 250Mhz arttırmanız gerekebilir. Direkt 145Mhz'mi arttırdınız yoksa yavaş yavaş arttırarak mı gittiniz? Veya voltaj verdiniz mi? Tam olarak bilmiyorum ama her ekran kartının overclock limiti aynı olmayabiliyormuş.

Son düzenleme:
@FarukErzen Çekirdek hızını ve bellek hıznını aynı oranda arttırdınız mı? Mesela çekirdek hızını 50Mhz arttırırsan bellek hızını 250Mhz arttırmanız gerekebilir. Direkt 145Mhz'mi arttırdınız yoksa yavaş yavaş arttırarak mı gittiniz? Veya voltaj verdiniz mi? Tam olarak bilmiyorum ama her ekran kartının overclock limiti aynı olmayabiliyormuş.
Sadece bellek hızı ve çekirdek hızını arttırdım, Voltaja dokunmadım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı