6 saat uyku az mı?

Marik Ishtar

Hectopat
Daha fazla  
Ben 6-7 saat anca uyuyorum bu bir sorun mudur? Bugün sporda 3.günümdü ve kollarımı ağrıdan sırtıma kadar bile uzatamadığım için dinlenmeye karar verdim. Vücudum hamlığını geçtikten sonra bu dinlenmeyi neye göre yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sana bağlı ama en az 8 saat uykudan bahsediyor uzmanlar uykunu alman her türlü daha iyi.

Yaşınıza bağlı. Yeni doğan kişiler 10-14 saat, ergen kişiler 8-10 saat, yetişkin kişilerin 6-8 saat arası uyuması öneriliyor.

Eğer alarm kurup kalkıyorsan sorun olabilir ileri de ama 6-7 saat sonra normal uyanıyorsan demek ki vücudun için o kadar uyku yeterli.

Gunde 7-8 saat uyku ve protein (et,tavuk yumurta peynir vb.) ciddi fayda sağlayacak.

Ağrının sebebi uykusuzluk değil. Spora yeni basladigin için bu ağrıyı yaşıyorsun 2 hafta sonra sadece yorgunluk kalıcak.

Bir de başta pek sistemin oturmadığından kendini ufak çaplı sakatlayabilirsin dikkatli ol. Hareketleri yaparken elbette zorlanip yorulucaksin ama acı hissedersen bir sorun vardır.

Yanlış yaptığın bir hareket olduğunu düşünüyorsan videolardan nasıl yapacağına bak. Kendi videonu çekip karşılaştırmada yapabilirsin.

Şimdi uykudan bahsedersek eğer uykunu alarak kalkıyorsun az uyumak gibi bir sorunun yoktur. Ancak alamiyorsan yeterli gelmiyordur erken yatmaya çalışabilirsin.

İyi basmalar pes etme!

Sana bağlı ama en az 8 saat uykudan bahsediyor uzmanlar uykunu alman her türlü daha iyi.

Yaşınıza bağlı. Yeni doğan kişiler 10-14 saat, ergen kişiler 8-10 saat, yetişkin kişilerin 6-8 saat arası uyuması öneriliyor.

Eğer alarm kurup kalkıyorsan sorun olabilir ileride ama 6-7 saat sonra normal uyanıyorsan demek ki vücudun için o kadar uyku yeterli.

Gunde 7-8 saat uyku ve protein (et, tavuk yumurta peynir vb.) Ciddi fayda sağlayacak.

Hocam yeme içmem kesinlikle düzgün, şeker vs almıyorum 3 gündür sadece tavuk, yumurta, pilav erken uyanmalarım da zorunluluktan dersler erken oluyor, gecede uyuyamıyorum bu kas gelişimini etkiler mi diye korkuyorum bayağı önemsiyorum çünkü, bu dinlenme günlerini neye göre yapmalıyım ileride bir de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…