6 Senelik Laptopa Kaç Paraya Format Atarlar?

EmirEfeG.

Hectopat
Katılım
10 Haziran 2018
Mesajlar
52
Merhaba ben format attırmak istiyorum. 6 senedir yani laptopu aldığımdan beri hiç format attırmadım. Bana kaç liraya mal olur ve de Windows 10'dan 8'e veya 7'ye düşer mi?

Ankara Çankaya'da oturuyorum. Kendim atmak istemiyorum, zaten CD de yok. Bir orijinal TOSHİBA servisi ne kadar yapılabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam hiç para vermeden kendiniz de yapabilirsiniz, Technopat'ın çok güzel rehberleri var. Ama yok illa başkasına yaptıracağım diyorsanız 20-50₺ arası bir şey olur mahalleye göre.
 
Bizim buradaki bilgisayarcı 25 TL'ye yapıyordu, şimdi fiyatı ne oldu bilmem ama maksimum 40 TL.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk defa format atacak biri için anlaşılması zor olacaktır, fakat yapılması imkansız bir şey de değil. İlk önce kaybolmasını, silinmesini istemediğiniz bütün veriyi D sürücüsüne alın, çünkü format işlemini C sürücüsüne uygulayıp, işletim sistemini de tekrar oraya kuracaksınız, D sürücüsüne dokunmayacaksınız.
Format sırasında hangisi C sürücüsüydü diye karıştırmamanız açısından C sürücüsünün şu an ki toplam boyutunu aklınızda tutmanızı tavsiye ederim.
Kılavuzlarda ihtiyacınız olacağı söylenen her şeyi temin edin. Tariflerden yola çıkarak her şeyi formata hazır hale getirip, yapabileceğinizden emin olduğunuzda işleme başlayın.
Gerekiyorsa, işlem sırasında klavuzları telefonunuzdan takip ederek yanlış bir hamle yapmaktan kaçınabilirsiniz.
En kötüsü beceremeyip işletim sistemi açılamaz hale gelirse bir bilgisayarcı ile çözmeye çalışırsınız. Bilgisayar deneme yanılma yapmadan, bozmadan öğrenilmez.
 
Eski veya yeni sistem diye format parasi degismez rica edersin ucreti dusurur. Zaten bilgisayarcilara gelen PC'ler son nesil olmaz ben calisirken windowsun ilk isletim sistemli PC gelmisti. Heeheheh :)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı