6 sorumlu ders ile sınıf geçilir mi?

Son Heung Min

Decapat
Katılım
12 Mart 2023
Mesajlar
591
Çözümler
1
Merhaba 10. sınıfım geçen sene 3 dersten sorumlu olarak geçtim e-Okul'da da yazıyor (mat/fizik/tarih). sorumluluk sınavları vardı dun ve bugün giremedim sınavlara işler vardı yanı. Okula gittim ama çalışamadıgım ıcın sınava giremedim bu sene eğer sınıfı geçersem aynı şekil yine 3 sorumluyla toplam 6 sorumlu ders ile sınıfı geçebilir miyim? Sınavlar yılda bir kere mı oluyor? Cevaplayabilirseniz sevinirim teşekkürler.
 
Sınavlar yılda 4 kere oluyor ve galiba bu senede eğer 3 dersten kalırsanız geçemezsiniz. Sistem sürekli değiştiği için takip edemiyorum artık...
 
Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması
MADDE 58- (1) (Değişik:RG-8/9/2023-32303)Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; yılsonu başarı puanı en az 50 olanlar, bulunduğu sınıfta başarısız oldukları en fazla 3 dersten sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

İlgili yönetmelik maddesi. 6 tane sorumlu dersiniz olursa sınıfta kalmazsınız, 6'dan fazla sorumlu dersiniz olursa sınıfta kalırsınız. Sınav da birinci ve ikinci dönemin başında yapılır. Okulun açıldığı ilk hafta yapılıyor.

Düzeltme yapayım: Sorumluluk sınavı yılda üç kere yapılıyormuş, iki olarak biliyordum da üçmüş.

Birinci dönemin ilk iki haftası, İkinci dönemin ilk iki haftası ve yıl sonu karnelerinin verileceği son iki hafta olmak üzere her eğitim öğretim yılında üç defa sorumluluk sınavı yapılır.
 
Son düzenleme:
İlgili yönetmelik maddesi. 6 tane sorumlu dersiniz olursa sınıfta kalmazsınız, 6'dan fazla sorumlu dersiniz olursa sınıfta kalırsınız. Sınav da birinci ve ikinci dönemin başında yapılır. Okulun açıldığı ilk hafta yapılıyor.

Düzeltme yapayım: Sorumluluk sınavı yılda üç kere yapılıyormuş, iki olarak biliyordum da üçmüş.
Benim bildiğim klasik sınavlar gibi 4 kere değil miydi hocam? Okul açıldığında 1, dönem sonu 2, 2.dönem başı 3, 2.dönem sonu 4 diye biliyordum.
 
@EmperortheAntares, bir okulun sayfasında böyle bir yazı buldum da doğruluğundan emin değilim. Okul yazdıysa herhalde doğrudur. Birçok okul sayfasında bu şekilde belirtilmiş.

@Son Heung Min, sorun çözüldü mü? Konuya geri dönüş sağlar mısınız?
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı