6 tane 3,5 HDD yuvası olan kasa önerisi

Bütçe
400 - 1500 lira

Yilmaz04

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Maltepe, İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar; bir arkadaşımın arkadaşı arkadaşımdan kendisine sunucu bilgisayarı toplamasını istemiş, arkadaşım da bana başvurdu, ben de istenilen fiyat doğrultusunda parçaları seçtim. 4 tane 500GB'lık 3,5 HDD'yi RAID olarak bağlayıp yanına da Backup olarak 2TB'lık 3, 5'luk HDD koyacağım. Seçtiğim anakartta 6 tane SATA soketi var. Ama hangi kasaya baksam 2'den fazla 3, 5'luk yuvası yok.

Hem hava akışı iyi olan, hem ATX anakart destekleyen, hem en az 4 tane 120mm fan yeri bulunan hem de 5 ya da 6 tane 3,5 yuvası olan bir kasa önerebilir misiniz? RGB'si olmasına gerek yok dediğim gibi server bilgisayarı olacak.

Direkt 2 TB + 2 TB alsanız daha mantıklı değil mi? O kadar fazla 3.5 inç yuvası olan sadece sunucu kasaları vardır, onları da bulmak biraz zor ve pahalı.
Gigabit LAN üzerinden servis yapacağı için HDD'lerin de biraz hızlı olmasını istedim, o yüzden 4 tane HDD'yi RAID bağlayarak hızını 4 kat arttırmayı planlıyorum. Ama dediğiniz gibi sunucu kasaları pahalı ise herhalde 2TB+2TB almam gerekebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı