İhaneti affedebilir misiniz?

Kız seni her türlü uyutuyormuş fakat farkındasın, farkında olman iyi yoksa harbiden baya üzülürdün yani. Açık ve kısa şekilde diyeyim, Hala daha vakit varken bırak. Ya da için öyle hemen bırakmakla rahat etmeyecekse Biraz daha devam et eğer artık hiç ama hiç tahamüllün kalmazsa kıza açıkla artık dayanamadığını, hep yalan söylediğini ve buna rağmen göz yumduğunu. Üstüne üstlük senin rahatsız olduğun biriyle de sana yalan söyleyip buluşuyorsa ayrılmak tek çare. Bu kızla maalesef evlendiğinde geçireceğin evlilik asla sağlıklı olmaz ve muhtemelen 1 sene oldu olmadı bir bahaneler yağmuruna tutup hayatına kötü etki eder. Fakat sen de fazla iyi niyet kullanmışsın kız da muhtemelen bundan fırsat bulup seni saf sandığı için kolayca yalan söylüyordur.
evet abi bende biraz fazlaca merhamet var. Kıyamıyorum ve bana her türlü destek oluyor Allah razı olsun ama halen yalana başvurabiliyor. Beni bu biraz arada bırakıyor. Ailesi ile de tanıştım ama son olaydan sonra iyice sıkıldım ve gelecek adına gerçekten korkmaya başladım. Sanki birşey olmamış gibi halen bana tepki veriyor bir de :) Öyle enerjim vardı ki bu durumu çözerim diye düşündüm hep ama bu hale geleceğimi tahmin etmezdim hiç. Fiziken de berbat hale geldim. Belki o dönem birilerine paylaşıp danışsam daha farklı olurdu. Diyorum keşke hiç yakınlaşmasam bağ kurmasaydım bu kadar. Benliğimi kaybettim. Sizin görüşünüz ne olursa olsun, uygun şartlar olduğunda yine aynısı olur dimi, birçok şey düzelse bile gizli saklı işler devam eder gibi.

evet abi bende biraz fazlaca merhamet var. Kıyamıyorum ve bana her türlü destek oluyor Allah razı olsun ama halen yalana başvurabiliyor. Beni bu biraz arada bırakıyor. Ailesi ile de tanıştım ama son olaydan sonra iyice sıkıldım ve gelecek adına gerçekten korkmaya başladım. Sanki birşey olmamış gibi halen bana tepki veriyor bir de :) Öyle enerjim vardı ki bu durumu çözerim diye düşündüm hep ama bu hale geleceğimi tahmin etmezdim hiç. Fiziken de berbat hale geldim. Belki o dönem birilerine paylaşıp danışsam daha farklı olurdu. Diyorum keşke hiç yakınlaşmasam bağ kurmasaydım bu kadar. Benliğimi kaybettim. Sizin görüşünüz ne olursa olsun, uygun şartlar olduğunda yine aynısı olur dimi, birçok şey düzelse bile gizli saklı işler devam eder gibi.
Zaten maddi destek sağlaması da yalan söylemesini kolaylaştırıyor seni uyutma yöntemi muhtemelen bu. Uygun şartlar olduğunda tabii ki aynısı olur seni bunca senedir uyutan bir insan artık o tadı aldı. Bundan muhtemelen gizlide olsa zevk alıyordur bence. Ayrıca bu kadardır yalan söyleyen bir insanda artık alışkanlık yapmıştır bu durum muhtemelen hayatının sonuna kadar böyle olmaya devam edecektir sonuçta karakterine oturdu bir kere. Üzgünüm ama işin gerçeği bu. Bu arada sakın ha benim gazıma gelip de bir şey yapmayın dediğim gibi birazcık daha gözlemlemeye devam edin. Sonra siz gönlünüzden ne geçiyorsa yaparsınız bu duruma.

Zaten maddi destek sağlaması da yalan söylemesini kolaylaştırıyor seni uyutma yöntemi muhtemelen bu. Uygun şartlar olduğunda tabii ki aynısı olur seni bunca senedir uyutan bir insan artık o tadı aldı. Bundan muhtemelen gizlide olsa zevk alıyordur bence. Ayrıca bu kadardır yalan söyleyen bir insanda artık alışkanlık yapmıştır bu durum muhtemelen hayatının sonuna kadar böyle olmaya devam edecektir sonuçta karakterine oturdu bir kere. Üzgünüm ama işin gerçeği bu. Bu arada sakın ha benim gazıma gelip de bir şey yapmayın dediğim gibi birazcık daha gözlemlemeye devam edin. Sonra siz gönlünüzden ne geçiyorsa yaparsınız bu duruma.
yo estağfurullah abi, çok teşekkür ederim. Acaba ben mi abartıyorum diye danışmak istedim. Zaten 5-6 senenin etkisinden dolayı biraz zorlanıyorum ve kıyamıyorum özünde iyi biri ama artık ben düzeltemiyorum ve yanlış bir işe kalkışmışım. Ortaokuldan hoşlandığım bir insandı onun da etkisi var muhtemelen. Ne zaman evleneceğiz diye baskılar da artmaya başladı. Normalde görmezden geliyordum ama artık gelecek adına korktuğum için bir şekilde halletmeye çalışacağım. Maddi desteği de yüklü bir kredi borcum vardı onun için bayağı destek olmuştu. Vicdanı rahat etmediği için mi bilmiyorum anlayamıyorum. Çok uyumluyuz, kıskanıyor şikayet ediyor arada ve oturaklı biri ama yapacak bir şey yok gibi.

Son düzenleme:
@DunkelKlang @poyriho abiler benim de pek tahammülüm kalmadı. 6 senelik bir ilişkim var, başından bu yana evlilik niyeti ile başlamıştık çok severek. Fakat kız arkadaşımın ailesinde geçmişten kalan geçimsizlik ve anne baskısından kaynaklı travmaları vardı. 3 sene önce başka biri ile görüştüğünü fark ettim ve psikolojik olarak çok iyi olmadığı bir dönemdi bitik bir durumdaydı. Ben de anlayış göstererek çevresinde iyi bir insan arkadaş olmadığı için destek oldum ona. Sonrasında biraz daha yalanlar oldu ama görmezden gelmeye çözüm üretmeye iyi olmasına çalıştım. Birkaç kez ayrılık da oldu en son 2 sene önce. Bu sene gayet iyi bir ruh halinde ilerliyor ve bana geçtiğimiz sene maddi olarak çok destekte bulundu. Ama bu sene içerisinde gizli anonim sosyal medya hesabı açtığını yakaladım yine. Tepki vermeyeceğimi bildiği halde benden gizli kardeşiyle sinemaya yemek yemelere gittiğini öğrendim ve bana yalan söyledi evdeyim işteyim diye. İlişkinin ilk senesinde biraz bunaltmıştım kıskançlıktan fakat sonrasında kendimi düzelttim. Son olarak geçtiğimiz aylarda yine kötü alışkanlıkları olan bir kız arkadaşından rahatsız olmama rağmen bana yalan söyleyerek görüşüyormuş. Çok sallamıyorum hatta 2-3 senedir hiçbir şeyine karışmıyorum ama artık yıprandım ve en ufak bir yalana dahi tahammül edemiyorum. Çok şey yaşadık yakındık ve birbirimize evleneceğiz diye yola çıktık. Şu an artık bırakma düşüncesindeyim. Biraz uzun oldu ama eğer okursanız sizin de düşüncenizi merak ediyorum. Ayrıca bir başkası olsa hiç uğraşmazdı diye tahmin ediyorum. Ayrıca hala seviyorum o da seviyor ama bana saygı duyulmadığını da biliyorum

Kız arkadaşınız sizi aldatmış ve bunu da iyi değilim diyerek kapatmaya çalışmış. :D Şu devirde herkesin derdi, sınavı farklıdır. Bunun arkasına sığınarak yaptıklarını örtmeye çalışmış. İyi bir eş adayı olacağını da düşünmüyorum. Bir imza atarsın, hayatın kararır. Birkaç ay evli kalıp yıllardır nafaka ödeyen birçok kişi var. Belki pek bilmiyor olabilirsiniz ama bizim çevre avukattır. Onların aldığı davaları dinliyorum ve böyleleri çok var. O, sizden nafaka almaya devam ederken de parayı belki de dostuyla ezecek. Bilemezsiniz. Başlangıçta haklısınız, zor gelecek ama şu açıdan bakmak lazım: Birkaç ay ya da 1-2 yıl mutsuz kalmak mı yoksa ömür boyu mu mutsuz kalmak? Bunu kafanızda bir düşünün.

Kız arkadaşınız sizi aldatmış ve bunu da iyi değilim diyerek kapatmaya çalışmış. :D Şu devirde herkesin derdi, sınavı farklıdır. Bunun arkasına sığınarak yaptıklarını örtmeye çalışmış. İyi bir eş adayı olacağını da düşünmüyorum. Bir imza atarsın, hayatın kararır. Birkaç ay evli kalıp yıllardır nafaka ödeyen birçok kişi var. Belki pek bilmiyor olabilirsiniz ama bizim çevre avukattır. Onların aldığı davaları dinliyorum ve böyleleri çok var. O, sizden nafaka almaya devam ederken de parayı belki de dostuyla ezecek. Bilemezsiniz. Başlangıçta haklısınız, zor gelecek ama şu açıdan bakmak lazım: Birkaç ay ya da 1-2 yıl mutsuz kalmak mı yoksa ömür boyu mu mutsuz kalmak? Bunu kafanızda bir düşünün.
çok teşekkür ederim abi :) sizce de bir insanın yapmış olduğu yanlışlardan ders alıp, uzak durma ihtimali hiç yoktur dimi

Binde bir ihtimal. Binde bir ihtimal için de şahsen uğraşmazdım. Huylu huyundan kolay kolay vazgeçmiyor. Binde bir ihtimal için de yapılan yanlışlıkları göz ardı edemezdim. İki gün önce kadar ben de ihanete uğradım da yapabilecek bir şey yok pek. Yapılan ihaneti elimden geldiğince unuttum ve önüme bakmaya çalışıyorum. Hayat böyledir. Ne zaman ne olacağı belli olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı