6. ve 7. Nesil Destekleyen Anakart'da 9. Nesil İşlemci Kullanılır mı?

114187

Kilopat
B250G Anakartım var. Şu an ki kullandığım işlemci İ5-7600. Ben daha sonra İ7-9700K yada İ5-9600K ile sistemimi güncellemek istiyorum. Böyle bir şey mümkün müdür? Mümkünse bu işlemcileri almam daha iyi olur mu?Mümkün değilse gidip Anakart vs. almak yerine yeni sistem toplamak daha mı mantıklı olur? önerilere açığım arkadaşlar, kafam çok karıştı.

Kullandığım Anakart

Sistemim :

Asus Dual GeForce® GTX 1060 6GB

Intel Core i5 7600 3.5GHz 6MB

Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-2400 2400 MHz

ROG STRIX B250G GAMING

O anakartla 9. nesil işlemcileri kullanamazsınız. Bütçeniz varsa sıfırdan toplamak daha iyi olur elbette. Bütçe az derseniz de anakart ve işlemci değişimi yeterli. RAM’i 16GB yaptınız mı tamamdır. Ama 9600K/9700K gibi işlemcilere 1060 hafif gelir gibi :)

Anakartın desteklediği işlemcileri firmaların sitesinde mevcut. 6. ve 7. nesil desteklediği yazmakta. Fakat anakart güncellemeside isteyebilir 7. nesil için. 9. nesil desteklemiyor.

O anakartla 9. nesil işlemcileri kullanamazsınız. Bütçeniz varsa sıfırdan toplamak daha iyi olur elbette. Bütçe az derseniz de anakart ve işlemci değişimi yeterli. RAM’i 16GB yaptınız mı tamamdır. Ama 9600K/9700K gibi işlemcilere 1060 hafif gelir gibi :)
Yorumun için teşekkürler. Yakın bir zamanda RAM'i 16 GB yapacağım, şu anlık işimi fazlası ile görüyor sistemim lakin bir sormak istedim. Güncellemeyi de baya erteleyeyim bari :)

Şu linkte Z170 seri anakartta 8. nesil 8700K işlemci çalıştırılıyor.
Uygun olmadığı ve anakart ya da işlemciyi çöp edebileceği ortada ama yapmışlar.
Araştıran, nasıl yapıldığını bilen arkadaşlar katkı verebilir sanırım.

Şu linkte Z170 seri anakartta 8. nesil 8700K işlemci çalıştırılıyor.
Uygun olmadığı ve anakart ya da işlemciyi çöp edebileceği ortada ama yapmışlar.
Araştıran, nasıl yapıldığını bilen arkadaşlar katkı verebilir sanırım.
Yok öyle işlere hiç bulaşmayayım :D
gayet iyi sistemin niye güncellemek istiyorsun? Daha 2 nesil geçmiş millet hala 2. Nesil işlemciler kullanıyor performanslı şekilde.
Haklısınız, Battlefield V gibi bir oyunu Medium'da oynarken bazen birden 5-6 Saniyelik takılmalar yaşıyorum. RAM'i 16 Yapacağım, umarım sorun bellek miktarı ile ilgilidir.

Yok öyle işlere hiç bulaşmayayım :D

Haklısınız, Battlefield V gibi bir oyunu Medium'da oynarken bazen birden 5-6 Saniyelik takılmalar yaşıyorum. RAM'i 16 Yapacağım, umarım sorun bellek miktarı ile ilgilidir.
BF1/BFV feci RAM sömüren oyunlar. Ben BF1’in 11GB RAM kullandığına şahit oldum :) Bu BFV’te daha fazladır diye düşünüyorum :) Yakın bir zamanda BFV almayı düşünüyorum bakalım hayırlısı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı