60.000 - 65.000 TL arası sistem toplama

Bütçe
60.000 - 65.000 TL
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba, 60.000 - 65.000 TL civarında bir bütçe ile sistem toplayacağım. İş, oyun ve yayın amaçlı olarak kullanmayı düşünüyorum. Uzun yıllar boyunca ısınma, yenileme vb. sorunlar yaşamadan bu sistemi kullanmak istiyorum. İyi olduğunu düşündüğüm parçaları aşağıya yazıyorum. Bu konuda merak ettiğim soruları da parçaların yanına ekleyeceğim. Ek olarak sizlerin de bu konuda herhangi bir önerisi var ise iletebilirseniz sevinirim. Sahip olduğum monitör: ASUS 24, 5" XG258Q 1ms 240Hz Full HD.

İşlemci.
AMD Ryzen 9 7950X 4.5GHz 64MB önbellek 16 çekirdek AM5 5nm işlemci.
İşlemci olarak en iyi işlemciyi kullanmak istiyorum. Araştırdığım ve gördüğüm kadarıyla şu an için genel anlamda en iyi işlemci i9 13900K veya Ryzen 7950X olarak görünüyor. İkisinde de ısınma problemleri olduğunu duydum. Örneğin 5 yıl sonra bu işlemcilerde herhangi bir sorun yaşar mıyım?

Anakart.
MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi 6600(OC) DDR5 soket AM5 HDMI DP M.2 USB 3.2 ATX anakart.

RAM.
Kingston 32 GB(2x16 GB) Fury Beast 6000MHz CL36 DDR5 AMD expo Dual kit RAM.

Ekran kartı.
MSI GeForce RTX 3080 Ventus 3X Plus 12g OC LHR 12 GB GDDR6X 320 bit ekran kartı.
RTX 3080 ekran kartının işimi göreceğini düşünüyorum.

Bilgisayar kasası.
ASUS ROG STRIX Helios tempered glass RGB USB 3.1 mid Tower kasa.
Kasa konusunda hangi kasayı seçmem daha doğru olur bilemedim. Bu kasayı birçok üst düzey sistemde kullanıldığını gördüğüm için, ek olarak oldukça büyük bir kasa olduğu için uzun vadede iyi olacağını düşündüm. Kasalarda hava akışı konusuna dikkat edilmesi gerektiğini duydum ancak bu konuda hangi kasanın iyi olduğunu bilmiyorum. Bir kasaya 8000 - 9000 TL gibi yüksek bir bütçe ayırmak ne kadar doğru bundan emin değilim.

İşlemci soğutucu.
Cooler Master Masterliquid ML360 ıllusıon RGB 360mm işlemci sıvı soğutucu.
İşlemci soğutucusu konusunda da detaylı bilgim bulunmuyor. Cooler Master markasının bu konuda iyi olduğunu ve yukarıdaki bu soğutucunun üst düzey sistemlerde kullanıldığını gördüğüm için iyi olacağını düşündüm. Yukarıda bulunan iki işlemci için bu soğutucu sizce uygun mu? Eğer değil ise hangi soğutucuyu önerirsiniz?

Güç kaynağı.
Thermaltake Toughpower PF1 850W 80+ Platinum Full modüler 140mm fanlı PSU.
850 Watt'lık bir güç kaynağının yeterli olacağını düşünüyorum.

SSD.
Samsung 2TB 980 Pro PCI-e 4.0 NVMe M.2 SSD (7000 MB okuma / 5100 MB yazma)
Samsung 1TB 980 Pro heatsink PCI-e 4.0 NVMe M.2 SSD (7000 MB okuma / 5000 MB yazma)
Duruma göre bu iki SSD'den birini almayı düşünüyorum. SSD konusunda bir şeyi merak ediyorum. Soğutucusu olmayan SSD'de ısınma durumu olur mu? Eğer olursa bu ısınma o an için mi yavaşlık oluşturur yoksa SSD'nin ömrünü mü kısaltıyor?

Merak ettiğim bir diğer konu ise bu durum benim için gerçekten önemli olduğu için Recep bey ve Ali Bey'i etiketlemek veya kendileri ile bir şekilde iletişime geçerek kendilerinden öneri ve bilgi almak isterim, bu mümkün mü? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Seçtiğiniz kartın soğutması pek iyi değil. Alttaki listeye göre seçmenizi öneririm;

3080 Cooling.jpg

Ben olsam 3080ti veya daha iyisi 3090 alırdım o ayrı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı