60.000 TL bütçeye iPhone önerisi

• Konuyu başlatan sky.ed
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 196
@sky.ed yani çok da dert değil ama dediğim gibi 15 Pro al. Sadece Hz farklı diye düşünme. Sonra kafanı duvarlara vurursun demedi deme.

Peki tanıdık telefoncu var ondan mı almalıyım yoksa sarı siteden mi?

Hocam güncel olarak 16 kullanıyorum gayet memnunum 60Hz benim için sorun değil. Fakat 120Hz telefon kullanmaya alışmışsanız ve PUBG tarzı oyunları çok oynuyorsanız 15 Pro daha iyi olacaktır. Ayrıca 120Hz olduğu için daha fazla bataryanı tüketecek onu da düşünmen lazım Pro Max modeller daha iyi olacaktır. Ben ikinci el kısmına girmek istemediğim için 16 tercih ettim.

Hocam öncesinde 120Hz mi kullanıyordun yani seni etkiledimi bir de bir sıkıntısı var mıdır?

@sky.ed Sahibindende satan insanlardan bul telefoncular çakkal oluyor geneli ne kadar telefoncudan bir şey aldıysam sorunlu çıktı. Benim şansıma heralde.

@sky.ed Hocam 60 HZ seni çok rahatsız etmez. Eğer ki kafam rahat olsun diyorsan al 16 geç ama üstün özellik istiyorsan 15 Pro al. 60 Hz 120 Hz farkını gözün alışmışsa anlarsın. Misal telefonum şu an 120'de 60a alsam direk fark ederim kasıyor gibi gelir ama 30 dakika sonra göz alışır yine normal gelir.

Tek olay ekran yenileme hızı değil. Malzeme kalitesi, batarya performansı, işlemci performansı (iPhone 16 A18 kullansa da bazı durumlarda 17 Pro daha fazla puan alabiliyor) kamera kalitesi, Always on Display vs. fark ediyor.

O kısmı çok dert etmiyorum dağlar kadar fark yok gibi tele photo dışında tek sıkıntı Hz benim için.

@sky.ed Sahibinden'de satan insanlardan bul telefoncular çakkal oluyor geneli ne kadar telefoncudan bir şey aldıysam sorunlu çıktı. Benim şansıma herhalde.

@sky.ed hocam 60 Hz seni çok rahatsız etmez. Eğer ki kafam rahat olsun diyorsan al 16 geç ama üstün özellik istiyorsan 15 Pro al. 60 Hz 120 Hz farkını gözün alışmışsa anlarsın. Misal telefonum şu an 120'de 60a alsam direk fark ederim kasıyor gibi gelir ama 30 dakika sonra göz alışır yine normal gelir.

Dediğin gibi oldu Redmi var bende bir süre 60Hz çektim gözüm alıştı 120ye tekrar çektim ana menü de anlaşılıyor sadece 2.el alma alışkanlığım olmadığı için sıcak bakmıyorum bir de 1sene sonra pilini değiştirip değişenli olarak kullanmak istemiyorum imkanım olsa 17 alacağım da yok.

Eyvallah sağ olasın sen olsan ne yapardın.

Eyvallah sağ olasın.

Şunu da söyleyeyim hocam Redmi modellerindeki 120Hz telefonlardan kullanma şansım oldu IPhone'deki 60Hz daha kaliteli geliyor göze öyle bir telefon kullanıyorsanız sorun yaşayacağınızı hiç sanmıyorum. Kamera açısındanda gayet iyi bir kalitesi var. Gücünü söylemeye gerek bile yok her işlemi çok hızlı şekilde yapabiliyorum. Bu işlerde pek bir bilginiz yoksa kontrol etmek için vs. sıfıra yönelmenizi öneririm. Toplama cihaz, parçası değişmiş cihaz alma ihtimaliniz çok yüksek maalesef.

Şunu da söyleyeyim hocam Redmi modellerindeki 120Hz telefonlardan kullanma şansım oldu IPhone'deki 60Hz daha kaliteli geliyor göze öyle bir telefon kullanıyorsanız sorun yaşayacağınızı hiç sanmıyorum. Kamera açısındanda gayet iyi bir kalitesi var. Gücünü söylemeye gerek bile yok her işlemi çok hızlı şekilde yapabiliyorum. Bu işlerde pek bir bilginiz yoksa kontrol etmek için vs. sıfıra yönelmenizi öneririm. Toplama cihaz, parçası değişmiş cihaz alma ihtimaliniz çok yüksek maalesef.

Haklısın bende 2.ele soğuk bakıyorum 16 alıp geçeceğim kılıf olarak orijinal mi aldın.

iPhone animasyonları (uygulama geçişleri, apple uygulamalarındaki hareketler vb.) 60Hz olduğunu belli etmiyor. Motion blur ve benzeri şeylerle bu olayı düzeltmişler. Yakın zamanda ben de 120Hz olan bir telefondan 60Hz IPhone'ye geçtim. Ama websitesi kaydırırken, oyun oynarkrn gayet belli oluyor haberin olsun. Ben 1 hafta sürede gözümü alıştırdım ve şu an fark etmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı