60.000 TL'ye hazır sistem önerisi

Bu bütçede sistemler konusunda pek bilgim yok ama tek bildiğim FSR 3.0 gelecek umudu ile AMD kart alınmayacağı. AMD şu an Nvidia'nın 3060, 3060ti ve 3070 kartlarına karşı tercih edilebilir ama güncel nesilde ve özellikle sizin bütçenizde kesinlikle Nvidia kartlar alınmalı yani AMD önerenler kısmen fanboyluk yapıyor. Ben bir şey öneremeyeceğim ama sağlıklı öneri alman için Videoyun'un twitch yayınlarında sormanı öneririm.

4080 yap diyeceğim ekran kartı 40bin TL falan sistem buldum işlemcisi 5 7700X sıkıntı 70bin TL'den başlıyor 4080'ler.

Kanka 4000 serisi bence 2K olur işlemciden kısarsan 2K da oynar darboğazı dengelersin.

AMD ekran kartlarına karşı biraz ön yargım var ama gayet iyi gözüküyor doğrusu teşekkür ederim öneri için.

AMD ekran kartlarını alırsan RTX açacağın oyunlarda RTX fark etmez AMD çok kötü yapıyor.

Son düzenleme:

AMD'li önerilen sistem kesinlikle saf güç olarak daha iyiydi ama 4070 Ti sistemi sipariş etmeye karar verdim dediğiniz gibi yazılım konusunda çok ileride NVIDIA ve yıllar sonraki ilk sistemimde de risk almak istemedim, her şekilde 1050 Ti üzerine büyük bir upgrade zaten üzmez diye düşünüyorum.

Herkese teşekkür ederim yorumlar için.

Saf güç her şey değil işte... Hayırlı olsun.

Benzer sistem, yani; Ryzen 5 7600'lü olan versiyonu 35K. Recep BALTAŞ'ın topladığı sisteme bakabilirsin. 60K'ya minimum 4080 tavsiye ederim. İleriye dönük olur.

240hz 1080p monitörüm
Bu bütçeye kesinlikle 2K toplanmalı 4080 de bunun için yeterli, parçaları birde teker teker indirimli yakalamaya çalış derim , piyasa da çok az kullanılmış ekran kartları var faturalı ve fiyatı uygun,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…