60-65 bin TL 3D programlar ve Render için sistem önerisi

Bütçe
60-65bin ₺
Fiyattan kısmak için mi bu işlemci daha iyi olur dediniz? 7700X daha performanslı ise o kalabilir.

%5 fark var benzer performansı veriyorlar
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam işlemciyi Ryzen 9 yapıp ekran kartı RTX 4080'e çekilse render almak için daha mı kötü olur? Yanlış anlaşılmasın bildiğim bir konu değil render, öğrenmek için soruyorum.

Hocam işlemciyi Ryzen 9 yapıp ekran kartı RTX 4080'e çekilse render almak için daha mı kötü olur? Yanlış anlaşılmasın bildiğim bir konu değil render, öğrenmek için soruyorum.

Render GPU üzerinden alınır ama 3D tasarım vb. bazen CPU üzerinden yapılıyor ama genelde GPU olması lazım zaten 7700X de gayet iş görür, ayrıca 7700X ile 7900X arasında 3K 4090 ile 4080 arasında 12K var.

Atılan sistem gayet iyi sadece anakart olarak bu daha iyi olur.
Bu anakart da B650M ama fiyat olarak çok daha uygun, aralarında nasıl bir fark var hocam, linkini attığım anakart uygun olmaz mı?

Merhaba, en az RTX3090 ekran kartlı, Ryzen işlemcili, en az 64 GB RAM bulunduran, iyi soğutması olan ve hava sirkülasyonu iyi olan bir sistem toplamak istiyorum. Parçaların tam uyumla ve tam performans çalışmasını istediğim için kendim toplamak istemedim. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim, iyi günler.

3D işler için ise anakart ASUS proart serisi olsun işlemci AMD yerine Intel tavsiye ederim sebebi ise optimizasyonu daha iyi anakartı proart alsan senin için avantajlı olur çünkü bu tarz işler için yapılmış bir anakart çoğu yönetmen moda fotoğrafçıları da bu anakartı alıyor işlemciye gelince size kalmış ben Intel tavsiye ederim ama 5950X te fena değil çoklu çekirdek size lazım olacak 7900X te alınabilir

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı