60-70 Bin TL sistem toplama

Anladım hocam teşekkür ederim
Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz:
https://www.akakce.com/islemci-sogu...m-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,798110557.html

Kasa olarak da bunu da ekledim listeye.
Hocam kasa olarak istediğinizi alabilirsiniz, sonuç olarak çok da birşey fark etmiyor. Önemli olan psu kalitesi. Yoksa kasa rampage olmuş nzxt olmuş birşey fark etmez. @Abadzekh hocamın önerdiği psu gayet güzel kaliteli verdiği performansa oranla çok ucuz bir psu. Tercih edecekseniz bu fiyat bandında en mantıklısı o.

Pcpartpicker'dan son olarak kararlastirdiginiz parcalari tek tek ekleyin, bir uyumsuzluk sorunu varsa yazar muhtemelen. Alacaginiz anakart ATX degilse kasayla uyumsuz olmaz. GPU uzunlugu ve CPU yuksekligine bakin, kasanin spesifikasyonlarina uyuyorsa sorun yoktur.

Anladım anakartlarda ATX yazıyor işte onun için sormuştum dediğiniz siteden bakıyorum şimdi.

Hocam kasa olarak istediğinizi alabilirsiniz, sonuç olarak çok da bir şey fark etmiyor. Önemli olan PSU kalitesi. Yoksa kasa Rampage olmuş NZXT olmuş bir şey fark etmez. @Abadzekh hocamın önerdiği PSU gayet güzel kaliteli verdiği performansa oranla çok ucuz bir PSU. Tercih edecekseniz bu fiyat bandında en mantıklısı o.

Kesinlikle katılıyorum PSU olarak onu da düşünüyorum.

Teşekkürler anakartı fiyat yükseltmek istemiyorum çok üstlerde şeyi sormuştum anakartın Wi-Fi ile gelmesi sanırım fiayt artırıyormuş bende Wi-Fi olmayan ama bu iki dediğim anakarttan daha iyi olan ve fiyatı yakın olan varsa o konuda öneriye açığım tekrardan teşekkürler.

Açıkçası bence ilk attığınız MSI B650 Gaming Plus gayet iyi. Onu almanız mantıklı olur.

Msi Mag C tier bir PSU tier list'te, Corsair Rme A tier. Ustelik corsair'in fiyati daha uygun. C tier sorun cikarir mi, cikarmaz tabi ki, çöp falan degil kesinlikle ama daha uyguna a tier alabilmek var daha pahaliya c tier almayin bence.

Anladım hocam teşekkür ederim
Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz:
https://www.akakce.com/islemci-sogu...m-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,798110557.html

Kasa olarak da bunu da ekledim listeye.
Sıvı soğutucuya gelirsek asla almanızı tavsiye etmiyorum sıvı soğutucu işi çok detaylı birşey ve en ufak sorun da devri bozulabilir içindeki sıvı düzgün değilse birkaç yıl sonra balçık kaplayabilir vs. vs.
Ondan dolayı aslında ben sıvı yerine kule tipi tercih edilmesini daha doğru buluyorum.

Sıvı soğutucuya gelirsek asla almanızı tavsiye etmiyorum sıvı soğutucu işi çok detaylı birşey ve en ufak sorun da devri bozulabilir içindeki sıvı düzgün değilse birkaç yıl sonra balçık kaplayabilir vs. vs.
Ondan dolayı aslında ben sıvı yerine kule tipi tercih edilmesini daha doğru buluyorum.
Bence de. Estetik kayginiz varsa tabi ki alinabilir ama performans odakliysaniz ve cok da para harcamak istemiyorsanız hava sogutucu daha mantikli. Sivi sogutucular hava sogutuculardan daha performansli diye bir sey de yok ayrica. Modellerin kalitesine bagli tamamen.

Sıvı soğutucuya gelirsek asla almanızı tavsiye etmiyorum sıvı soğutucu işi çok detaylı bir şey ve en ufak sorun da devri bozulabilir içindeki sıvı düzgün değilse birkaç yıl sonra balçık kaplayabilir vs. vs.

Açıkçası ben hayatımda hiç Rampage sıvı soğutucu pek duymadım. Bence akvaryum kasada sıvı soğutucu daha iyi gözükür eğer görünüşü seviyorsa.

Ben 5080 fiyatına şaşırmadım. XX80 serisi genellikle %30-35 zam ile geliyor. Şu an 58 bine 5080 var. 4080 ve 3080 de %30-35 zam ile geldi ülkemize. Anormal durum yok ama gidişat kötü tabii :D. XX70 serisi ortalama %15 zam ile geliyor yani XX80 ile aynı yüzdelik ile zam gelmiyor. 5070 Ti NVIDIA fiyatı 35 bin buna hadi %20 ile olsun bu zam ile 42 bin oluyor. Eğer bazı şeylerden kısarsanız bence alabilirsiniz. Ancak şu var bu bir istatistik yani bir anda her şey değişebilir ama 5080 de değişmediğine göre umuyorum ki 5070 Ti içinde değişmez.
Hocam tahminin 5070 Ti max 42 bin TL olur yani öyle mi? İnşallah orayı geçmez de rahatça alabiliriz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı