60 bin TL'ye RTX 3080 Ti sistem toplama

Bence @messinicocugu hocamın attığı sistem daha iyiydi ama almışsınız artık
4080 içeren bir sistem. Muhakkak daha iyidir. Ama yine de Gainward'ı tercih etmezdim ben. etmeyince de bütçeyi aşıyor zaten. Bütçeyi aşınca da 4080 almıyorsun. :D Hani demek istediğim olay şu benim. Ben fiyat performas sistem toplamak istemiyorum. Anakartı değiştirmeyeceğim için komple yeni bir sistem dizmiş sayamıyorum kendimi. 4080 değil ama 4070ti almayı düşünmüştüm ama 4070ti alacaksam DDR5 gider o GPU'ya diye düşündüm ve 3080ti aldım. Hata yapmış da olabilirim lakin memnunum allahtan şuanki sistemimden. bundan önceki sistemimde RX 5600XT ve Ryzen 3 3300x olduğu için ütopyaya geçmiş gibi oldum bu sistem ile. Bu sistemi alalı 2 aya yakın geçti. Yani iş işten geçti artık. O yüzden bundan sonraki toplayacağım sistemde bu gibi forumlardaki bilgili arkadaşlardan fikir alarak yaparım.

Ayrıca 4080'in tam TDP değerini bilmemek ile birlikte @messinicocugu nun önerdiği 750W'lık PSU 4080'e yeterli olur mu bilemiyorum.

Bu arada böyle konuşuyorum ama beni bilir kişi sanmayın lütfen. Zaten belli oluyordur aslında ama çok da bilgisi olan birisi değilim bu konularda. Yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum. Para konusunda da sıkıntım pek yok bu dönemlerde allahtan. O yüzden çok üzülmüyorum açıkcası. Bir dahakine daha randımanlı, temkinli davranırım sistem toplarken olur biter. :D

Son düzenleme:
4080 içeren bir sistem. Muhakkak daha iyidir. Ama yine de Gainward'ı tercih etmezdim ben. Etmeyince de bütçeyi aşıyor zaten. Bütçeyi aşınca da 4080 almıyorsun. :D Hani demek istediğim olay şu benim. Ben fiyat performans sistem toplamak istemiyorum. Anakartı değiştirmeyeceğim için komple yeni bir sistem dizmiş sayamıyorum kendimi. 4080 değil ama 4070 Ti almayı düşünmüştüm ama 4070 Ti alacaksam DDR5 gider o GPU'ya diye düşündüm ve 3080 Ti aldım. Hata yapmış da olabilirim lakin memnunum Allah'tan şu anki sistemimden. Bundan önceki sistemimde RX 5600XT ve Ryzen 3 3300X olduğu için ütopyaya geçmiş gibi oldum bu sistem ile. Bu sistemi alalı 2 aya yakın geçti. Yani iş işten geçti artık. O yüzden bundan sonraki toplayacağım sistemde bu gibi forumlardaki bilgili arkadaşlardan fikir alarak yaparım.

Ayrıca 4080'in tam TDP değerini bilmemek ile birlikte @messinicocugunun önerdiği 750W'lık PSU 4080'e yeterli olur mu bilemiyorum.

Bu arada böyle konuşuyorum ama beni bilir kişi sanmayın lütfen. Zaten belli oluyordur aslında ama çok da bilgisi olan birisi değilim bu konularda. Yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum. Para konusunda da sıkıntım pek yok bu dönemlerde Allah'tan. O yüzden çok üzülmüyorum açıkçası. Bir dahakine daha randımanlı, temkinli davranırım sistem toplarken olur biter. :D

Kaliteli bir 750W yetecektir hocam hadi olmadı aynı fiyata Cooler Master G800 800W'ta var.

Teşekkürler. Parçalar gördüğüm kadarıyla hayli fiyat performans olarak seçilmiş. Benim istediğim bu değil. İlgili pazarda kendini ispatlamış markaların ürünlerini kullanmayı istiyorum açıkçası. Bundan sonraki sistemimde buraya sorarak hareket edeceğim ama fiyat performans odaklı hareket etmek istemiyorum açıkçası. Misal 4080 alacak olsa idim Palit, Suprim X yahut ROG STRIX tercih ederdim herhalde.

Bu arada Gainward'da Palit'in alt markası bunlar Avrupa'da kendini kanıtlamış markalar sadece Türkiye'de çoğu insan bilmiyor.

Kaliteli bir 750W yetecektir hocam hadi olmadı aynı fiyata Cooler Master G800 800W'ta var.

Bu arada Gainward'da Palit'in alt markası bunlar Avrupa'da kendini kanıtlamış markalar sadece Türkiye'de çoğu insan bilmiyor.
Normalde Palit de tercih etmem zaten. Ama 4070ti ve 4080 de top 3'te olduğunu duymuştum performans olarak. O yüzden ismini zikrettim. Normalde Palit'de aslında tercih edeceğim bir marka değildir. Ama dediğim gibi performansa da bakmak lazım. Ben bakmıştım, 70ti ve 80'de top3'de Palit'in ürünleri vardı. Eğer yanlış hatırlamıyorsam.

Normalde Palit de tercih etmem zaten. Ama 4070 Ti ve 4080 de top 3'te olduğunu duymuştum performans olarak. O yüzden ismini zikrettim. Normalde Palit'de aslında tercih edeceğim bir marka değildir. Ama dediğim gibi performansa da bakmak lazım. Ben bakmıştım, 70 Ti ve 80'de top3'te Palit'in ürünleri vardı. Eğer yanlış hatırlamıyorsam.

GameRock modeli özellikle güzel Palit'in.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı