Çözüldü +60 FPS alınmasına rağmen anlık takılmalar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Samet35

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Özellikle iyi grafikli oyunlarda belirgin olan bir sorun. 60+ FPS aldığım halde sık sık takılmalar sürüklenmeler oluyor. Harddiskle alakalı olmadığına eminim. Bu bir darboğaz problemi midir? (İ3 4170, GTX 1050 2 GB, 8 GB 1333MHz RAM, 460Watt PSU, 180GB SSD. )

Yaşadığınız durum sanırım shutter sorunu. İyi grafikli oyunlar diyorsunuz ama hangi oyunlar ve grafik ayarlarını belirtmemişsiniz. Her durumda işlemci ve ram i niz yetersiz kaldığı için shutter yaşıyorsunuz. Yüksek ayarda oynuyorsanız ayarları düşürmelisiniz ayrıca 2 GB Vram dan dolayı da shutter yaşıyor olabilirsiniz.

Arkadaşlar aynı sorunu bende Call Of Duty WWII'da yaşadım sebebi RAM yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. Oyuna girdiğinde kullanılan RAM miktarını kontrol edip buraya yazarsın. 8GB RAM artık oyunlara yetmiyor.

Hocam monitörünüz eski mi?
75hz tüplü monitörüm candır can hala bunu kullanıyorum
V-Sync'i açıp bir daha oynayın hocam.
Hiç farketmiyor açık kapalı 60'ın üstünde oluyor pubg de özellikle mesela sanandreas da ve ac2 gibi eski oyunlarda sıkıntı yok.Ama dediğim gibi Dying Light ve Pubg gibi oyunlarda bariz hissediliyor.
HDD değiştirdiğimden beri bende de aynı problem var.
Eski kullandığım HDD 7200rpm idi şimdiki ise 5400rpm.
Ben de HDD sıkıntısı yaşamıştım.Test programıyla denediğimde gördüğüm sonuç zigzag şeklindeydi yani hız aniden düşüp yükseliyordu.SDD'ye geçince sorun ortadan kalktı.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…