60 FPS ile 144 FPS arasındaki farkı anlayamama sorunu

Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar. İnternette video izlerken 30 FPS bir video ile 60 FPS video arasındaki fark çok bariz bir şekilde ortada. Bu farkı çok net bir şekilde anlayabiliyorum. Bilgisayarımda oyun oynarken 60 FPS veya 144 FPS de oynadığım oyunlar bana bu 60 FPS videolar kadar akıcı gelmiyor. Hatta 60 FPS oynadığım oyun ile 144 FPS oynadığım oyun arasında hiç bir fark göremiyorum. Sizce sebebi nedir? Asus MG 278Q model 1440P ve 144 HZ bir monitör ve GTX 1070 ekran kartına sahibim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Call of duty tarzı bir oyunda fareyi sürekli hareket ettirirken görüntünün akıcı olup olmamasınından ayırt edebilirsiniz :) , onun dışında kaliteyi farkettirmeden arttıran bir unsur. fraps açarak ve monitör ayarlarından hz'ini kontrol etmenizde fayda var

İnsan gözü 60 FPS yukarısındaki miktarları 30 - 60 FPS gibi bariz bir şekilde seçemiyor. İlk defa 144Hz monitör mü kullanıyorsunuz?
Çok yanlış bir bilgidir insanın gözü 1 hz yi bile rahatça seçer fakat o kadar hz içinde ona odaklanamazsınız ama hissedersiniz 1 hz fazla olduğunu insanın herhangi bir fps sınırı yoktur biz makine değiliz sonuçta

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı