60 FPS kasıyor

İşletim sistemi
Windows 11

183206

Megapat
Makaleler
1
Her oyunda 60 FPS'nin yeterli olmadığının farkındayım.
Ancak bir arkadaşım, 60-70 FPS Apex Legends oynuyor ve oyunu son derece akıcı.
Ben 60-70 FPS oynadığımda 30 FPS gibi.
İşlemcim zayıf, Intel Pentium. Ancak sonuçta aynı FPS değerlerini alıyoruz. Bende 30 FPS gibi hissettirirken onda neden akıcı?
FPS stabil bu arada, FPS drop yaşanmıyor. FPS aynı bile olsa işlemcinin iyi olması şart mı? Neden böyle bir şey var?

%1 Low FPS değerlerin düşük olabilir mi acaba? Kendin de söylemişsin zaten işlemci Pentium diye, en basitinden 10100F/10400F + 2060 ikili karşılaştırmalarında bile bazı oyunlarda 10400F'in sunmuş olduğu %1 Low parametrik değer 10100F'e göre %10'lara kadar daha iyi sonuç verebildiği için yerine göre daha akıcı bir deneyim sunabiliyor. Yine kendim sistemimden örnek vereyim; Warzone & Avengers'ta ortalama 1080p yüksek ayarlarda 70-80 FPS gibi sonuçlar elde edebilmeme rağmen bu bahsettiğim %1'likler 30-35 FPS civarında geziyor, bu da haliyle çok akıcı olmayan bir tablo, işlemcinin önemi bu yüzden büyük, ekran kartını tam olarak beslese dahi.

%1 low %80 medium %33 high falan bunlar hikaye.
Söylenenlerin hiçbiriyle alakası yok. Oluşturulan kareler aynı sürede oluşturulup ekrana yansımıyor. Sorunun bundan kaynaklı.

Rivatuner Statistics Server indir.

Eki Görüntüle 1135680

Add kısmından istediğin oyunun EXE dosyasını göster.

Eki Görüntüle 1135682

Listeden exeyi seçip setup kısmına gir.

Eki Görüntüle 1135684

Ayarları bu şekilde ekrandaki gibi yap.

Ardından istediğin oyuna gir, sol üst köşede şöyle bir grafik olacak.

Eki Görüntüle 1135685

Eğer bu çizgi dümdüz değilse oyundaki akıcılık hissi bozulur.

Eğer monitörün 165Hz ise Rivatuner Statistics Server üzerinden FPS'i 150'ye sabitlemek problemi çözecektir.

Eki Görüntüle 1135686
Exe'yi seçip sağ kısımdan Frame Limiter'a 150 yazıp enterlaman yeterli, oyun açıkken Rivatuner SS'i kapatmaman gerek.

Eki Görüntüle 1135688

Bu çizgi düz ise oyun akıcı olacaktır. Değilse bir 5 FPS daha aşağı çekebilirsin.

%1 Low FPS değerlerin düşük olabilir mi acaba? Kendin de söylemişsin zaten işlemci Pentium diye, en basitinden 10100F/10400F + 2060 ikili karşılaştırmalarında bile bazı oyunlarda 10400F'in sunmuş olduğu %1 Low parametrik değer 10100F'e göre %10'lara kadar daha iyi sonuç verebildiği için yerine göre daha akıcı bir deneyim sunabiliyor. Yine kendim sistemimden örnek vereyim; Warzone & Avengers'ta ortalama 1080p yüksek ayarlarda 70-80 FPS gibi sonuçlar elde edebilmeme rağmen bu bahsettiğim %1'likler 30-35 FPS civarında geziyor, bu da haliyle çok akıcı olmayan bir tablo, işlemcinin önemi bu yüzden büyük, ekran kartını tam olarak beslese dahi.
%1 low FPS değerinin ne olduğunu bilmiyorum ki. İlk defa duydum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı